Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema ozlijeđenih

FOTO Na Žitnjaku vatra šikljala nekoliko metara u zrak: "Bez hale nastalo je nekih 40 do 50 tisuća eura štete"

Aktualno Galerija Požar na Žitnjaku Požar na Žitnjaku Foto: Pixsell Požar na Žitnjaku - 3 Požar na Žitnjaku - 3 Foto: Ronald Gorsic/Cropix Požar na Žitnjaku - 2 Požar na Žitnjaku - 2 Foto: Ronald Gorsic/Cropix Požar na Žitnjaku - 1 Požar na Žitnjaku - 1 Foto: Ronald Gorsic/Cropix +2 Požar na Žitnjaku - 4 Galerija 1/7 >>
U skladištu na Slavonskoj aveniji u Zagrebu su gorjeli smeće i plastika.

U požaru skladišta na Slavonskoj aveniji u blizini trgovačkog centra City Centar One East, koji je izbio u 13,15 sati, nije bilo ozlijeđenih osoba, izvijestila je zagrebačka policija.

Vatrogasci su izašli na teren odmah po dojavi o požaru, a detalji o događaju bit će poznati nakon što se požar ugasi i potom provede očevid.

Mediji pišu da je ne teren izašlo 36 vatrogasaca s 10 vozila te da je požar iza 14 sati lokaliziran. U tijeku je odimljavanje i raskapanje požarišta. U skladištu su gorjeli smeće i plastika.

Pročitajte i ovo Požar u klubu Mint Završen očevid FOTO Otkriven uzrok požara u Mintu, oglasio se i Tomašević: "Previše je tu slučajnosti"

Burna 24 sata za zagrebačke vatrogasce

Vatrogasci su još uvijek na terenu - rade na sanaciji požara. Vatra je šikljala nekoliko metara u zrak izvijestio je s mjesta događaja reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Razgovarao je i s Tomislavom Resnikom iz Javno vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

"U 13:14 dobili smo dojavu o požaru u proizvodnoj hali. Izašli smo na mjesto intervencije s dva vozila i osam vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili smo da je riječ o zahtjevnijem požaru tako da nas je na kraju bilo 10 vozila i 34 vatrogasca. Gorila je plastična amabalaža, jestivo otpadno ulje, drveni materijal i tekstil", ispričao je Resnik.

Policija bi trebala utvrditi uzrok požara.

"Za sada se ne zna koji je uzrok požara. To će kolege iz MUP-a otkriti, ali vjerujemo da je počeo s lijeve strane objekta jer je tamo najviše deformirana i konstrukcija krovna", pojasnio je.

Burna 24 sata su iza vatrogasaca gorio je i zagrebački klub Mint. 

"Nažalost za sada se još uvijek ne zna uzrok požara. Vjerujem da će policija kroz dan, dva izaći s informacijama kako je došlo do požara", komentirao je.

Pročitajte i ovo Nesreća u Crnoj Gori nesreća u Crnoj Gori VIDEO Spasioci izvlače preživjele iz provalije: Autobus sletio s ceste, tri osobe poginule

Voditelj skladišta: "Nema otkaza, nema iseljavanja"

Policijski očevid još nije počeo, a vatrogasci su još na terenu i provjeravaju hoće li se pojaviti novi plamen. Pukom srećom je izbjegnuta tragedija, a vatrogasci su stigli u rekordnom roku, rekao je Mikić.

Razgovarao je Mikić i s voditeljem poslovanja Anđelkom Čićerićem.

"Trenutno po mojoj računica, direktno bez hale u mome poslovanju je nekih 40 do 50 tisuća eura štete. Također bih htio naglasiti da su neke vaši kolege novinari pisali da je tu gorilo neko ulje. Kad pričamo u ulju moramo reći da se ovdje vršila dekantacija i pretakanje otpadnog jestivog ulja što ne spada u kategoriju opasnog otpada. Također bi htio naglasiti da je jako puno prazne ambalaže koju smo mi danas ispraznili izgorilo pa se to činilo kao malo veći požar. Nešto je bilo i u otpadu, dakle djelatnosti za koju mi imamo dozvolu", pojasio je.

Pet je zaposlenih u skladištu, s obzirom da je hala neupotrebljiva na red je došlo pitanje i njihove budućnosti.

"Čekamo sutra službena lica koja će izaći na očevid kako bi izašla na teren kako bi utvrdili uzrok požara. Još jednom bi se zahvalio svim mojim prijateljima u sustavu gospodarenja otpadom koji su mi izrazili podršku i sve da se pokrenem se dalje raditi. Nema otkaza, nema iseljavanja", rekao je Čićerić za kraj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene