Posada plovila riječke pomorske policije u petak ujutro je u hrvatskom teritorijalnom moru kod Suska uočila talijansku ribaricu koja se oglušila na zapovijed policije da se zaustavi, pa ju je policija nedugo zatim zaustavila i otpratila do malološinjske luke.

Galerija


Primorsko-goranska policija izvijestila je da će radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica nad posadom i ribaricom biti provedeno kriminalističko istraživanje, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama i Zakona o morskom ribarstvu.

Vezani članci Spašavanje ribolovca (Screenshot:Twitter/MUP) Policija iz olujnog mora izvukla 86-godišnjeg ribolovca, objavljena snimka spašavanja Slika nije dostupna Talijan pao u more, pronašla ga policija

 

Opisujući tijek akcije u policiji kažu da je posada plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka oko 9 sati i 10 minuta u hrvatskom teritorijalnom moru u blizini otoka Suska uočila ribaricu pod talijanskom zastavom.

Izdali su zapovijed za zaustavljanje, na koju se posada ribarice oglušila i nastavila plovidbu u namjeri napuštanja hrvatskog teritorijalnog mora.

Stoga je policija oko 9 sati i 30 minuta zaustavila talijansku ribaricu u Zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu.

Utvrđeno je da se na ribarici nalazi 12 osoba i nešto ulova, a potom je prepraćena do luke u Malom Lošinju, kažu u primorsko-goranskoj policiji. (Hina)

 

Tolušić o spornoj imovini: "Očito sam pogriješio, napravit ću po uputama Povjerenstva"