Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bacili mrežu

Uhvaćeni na djelu: Dvojica Talijana ribarila u našem moru, na brodu pronađeno više od 20 kg ribe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu je pomorska policija iz Splita uhvatila dvojicu Talijana koji su bili na ribarici u našem moru. Na ribarici je pronađeno više od 20 kg ribe.

U srijedu oko 11:47 praćenjem podsustava za nadzor državne granice na moru unutar našeg teritorijalnog mora uočena je talijanska ribarica. Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka informaciju je odmah proslijedio najbližem policijskom plovilu splitske pomorske policije.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Jadranskoj magistrali Obavljen očevid FOTO Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali, policija traži svjedoke Slika nije dostupna Prepraćena do Malog Lošinja Talijanska ribarica uhvaćena u izlovu ribe kod Suska, pokušali su pobjeći policiji

U 12:17 policija je uočila da se na talijanskoj ribarici mrežama izlovljava riba. Pomorska policija spriječila je daljnji ribolov uzaptivši ribaricu. Talijanima je policija izdala zapovijed da zaustave daljnje ribarenje, podignu ribolovne alate i mrežu iz mora, što su i učinili.

25-godišnji i 35-godišnji Talijan uhićeni su i izdana im je zapovijed da plove prema Splitu. Strana ribarica uz pratnju službenog policijskog plovila uplovila je u luku te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Osumnjičeni su za nedozvoljen prelazak državne granice i obavljanje ribolova unutar teritorijalnog mora Republike Hrvatske bez povlastice pa će uz optužni prijedlog biti dovedeni na Općinski prekršajni sud u Splitu.

Na brodu je pronađeno šest kašeta, odnosno 20,4 kilograma razne vrste ribe, zbog čega će ribarski inspektor poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti te će počiniteljima biti izrečena i naknada štete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene