Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splićani još u šoku

Ubijena žena slagala je proizvode kada se pojavio njen bivši partner. Svjedoci u suzama: "Mislila sam - izvući će se... valjda će se izvući..."

Aktualno Galerija Svijeće u Splitu - 2 Svijeće u Splitu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Svijeće u Splitu - 1 Svijeće u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ante Bjažeić Ante Bjažeić Foto: DNEVNIK.hr +0 Antonela Lolić Galerija 1/4 >>
Šokantno ubojstvo 44-godišnje žene usred bijela dana na njezinom radnom mjestu i danas potresa Split. Policija je ubojicu, njezinog 54-godišnjeg bivšeg partnera - ispitivala od jučer do danas popodne. Izrekli su kvalifikaciju teško ubojstvo - što znači od 10 do 40 godina zatvora.

Pred trgovinom danas svijeće i ruža, sućut zbog smrti ubijene 44-godišnje žene. Razgovarali smo sa šokiranim svjedocima. Nesretna trgovkinja je mirno slagala proizvode, kada se pojavio njen bivši partner i napao je nožem, zadao joj niz uboda.

Pročitajte i ovo Mjesto na kojemu je ubijen 22-godišnjak u Splitu - 1 Ubojstvo u Splitu Ubojici 22-godišnjaka iz Splita određen jednomjesečni istražni zatvor Lampioni na mjestu ubojstva u Splitu Predan u pritvor Policija objavila sve detalje ubojstva iz Splita, pred sud ide i napadačev brat

"Ma uglavnom… Vidjela sam je na podu, bila je sva oblivena u krvi. U biti još je kao bila živa i stvarno sam bila optimist. Baš sam bila optimist, govorim 'izvući će se… Valjda će se izvući'“, kroz suze priča svjedokinja.

"Kamo sve ovo vodi?", pita se.

Svijeće su zapalili djelatnici, ali dolaze i građani. I kupci koji su se jučer zatekli u trgovini i na koje će strašan čin ostaviti težak trag

"Prestrašena sam i ovako, a kamoli sad. Mislim da ovo se može dogoditi u bilo kojem centru. Ja jučer mislim, ja bih ga bila makar bocom pogodila“, kaže Splićanka.

Ali bilo je hrabrih građana.

"Dvojica muškaraca hrabro su reagirala, zaustavili ga do dolaska policije“, objašnjava Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Splitski centar za socijalnu skrb do sada nije imao postupanja prema obitelji. Ali sada treba misliti na dijete, gotovo mladića od nekih 17 godina, koji je na najbrutalniji način ostao bez majke, a sada i bez oca koji ide u zatvor.

"U kontaktu smo sa rodbinom gdje je on sad smješten. Oni će preuzeti brigu o njemu. O pravnom rješenju mislit ćemo poslije", kaže Ante Bjažević, ravnatelj Centra za socijalnu skrb u Splitu.

Psihijatar Urlić ima stav o napadaču koji je nožem divljački napao ženu baš na njenom radnom mjestu, pred svjedocima. Kaže, to je bijes, osveta i želja za publikom.

"Očito je jedna nesređena nezrela osoba sa sociopatskim karakteristikama“, smatra Ivan Urlić, psihijatar.

Policija je izrekla kvalifikaciju - teško ubojstvo. A to je 10 do 40 godina zatvora.

Ujedinili su se u osudi saborski zastupnici, ali i premijer. I splitski gradonačelnik Puljak osuđuje ubojstvo, poziva građane da prijave nasilje. Trgovina u kojoj se zbio krvavi zločin do subote će, u znak žalosti, biti zatvorena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene