Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za Podravku

Svjedoci nisu uočili nedostatke u natječaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispitivanjem dvojice zaposlenika Podravke i dvojice podizvođača radova koji su navodno namješteni za poduzetnika Nevija Prloga,na zagrebačkome Županijskom sudu nastavljeno je suđenje bivšem predsjedniku uprave Podravke Zdravku Šestaku, direktoru nabave Darku Korošecu i Prlogu.

Branitelj prvooptuženoga Šestaka Krunoslav Kunštić izrazio je zadovoljstvo svjedočenjem direktora Podravkin sektora nabave Branka Vuljka i višeg referenta službe nabave Nenada Rapaića koji, po njegovim riječima, nisu potvrdili teze USKOK-a da su pozivni natječaji Podravke bili nepropisni te da su Šestak i Korošec Prlogu namjestili šest milijuna kuna vrijedne poslove, a da im je on zauzvrat financirao radove na nekretninama u njihovu privatnom vlasništvu.

Pred vijećem suca Željka Horvatovića svjedočili su i Nenad Smiljanić i Josip Sulimanec, čije su tvrtke bile podizvođači radova koje je na navodno namještenim natječajima dobio Prlog. Prilikom svjedočenja Smiljanića otkrilo se da u jednome malom dijelu zapisnik s ispitivanja u USKOK-ovoj istrazi ne odgovara onome što je svjedok zaista izjavio pa je na zahtjev obrane pregledana snimka ispitivanja koja je to potvrdila.

Suđenje trojici optuženih za primanje, to jest davanje mita nastavlja se 7. srpnja ispitivanjem novih svjedoka. Prvooptuženi Šestak jedan je od osmorice optuženih u slučaju Spice koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna. Među optuženima je i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, inače kum Nevija Prloga. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obrana zatražila Slučaj 'Spice': Javno čitanje svih 42.000 stranca sudskih spisa Slika nije dostupna Afera Menager 2 Šestak i Korošec ostaju pri tvrdnji da nisu namještali poslove Polančecovu kumu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene