Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isplata studije odvjetnika Miletića

Sud prihvatio optužnicu protiv Polančeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački županijski sud je prihvatio kao osnovanu optužnicu protiv Damira Polančeca u slučaju isplate pola milijuna kuna vukovarskom odvjetniku Petru Miletiću za nepotrebnu stručnu studiju.

O osnovanosti USKOK-ove optužnice, koja 43-godišnjeg Polančeca tereti za zloporabu položaja i ovlasti, a suoptuženog 54-godišnjeg odvjetnika za poticanje na tu zlouporabu, odlučivalo je optužno vijeće pod predsjedanjem Željka Horvatovića, suca koji je na deset godina zatvora nepravomoćno osudio Branimira Glavaša.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neizvjesna budućnost Što će biti s Muzilom, biserom Brijuna? Slika nije dostupna Zastupnici imaju i novogodišnje želje Naši političari znaju što je dobro za detoksikaciju

Polančecov odvjetnik Anto Nobilo je prije odluke rekoa kako traže izmjenu optužnice te je kazao da je bivši potpredsjednik Vlade spašavao Vladu. Ova studija je bila fiktivni posao samo kako bi se odvjetnika isplatilo za dobro odrađen posao u slučaju tužbe za odštetu podunavskih Srba. predstavnici državnog odvjetništva su kazali

Po USKOK-ovoj optužnici, Polančec se 2008. s Miletićem dogovorio o izradi stručno-pravne studije koja uopće nije bila potrebna. Vukovarski odvjetnik je izradio studiju kojom se ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva nikad nije koristilo, ali je platilo pola milijuna kuna.

Od 19 stranica studije jedna se odnosila na naslov, jedna na sadržaj, tri na uvod u kojem se navode općepoznate stvari, 11 na donošenje i primjenu Zakona o konvalidaciji, dvije stranice na zaključak te jedna stranica na popis literature. Uz to, u USKOK-u tvrde da su četiri stranice u cijelosti prepisane iz stručnog rada drugog autora.

Optužnicom je predloženo da se odvjetniku Miletiću oduzme nezakonito stečena imovinska korist.

Osim optužnice zbog skupe nepotrebne studije, USKOK je Polančeca optužio i zbog nezakonito utrošenih 230 tisuća kuna u gradnju rasvjete na igralištu nogometnog kluba 'Osvit' u njegovu rodnom mjestu Đelekovcu kod Koprivnice.

U tijeku su i dvije istrage protiv bivšeg potpredsjednika vlade - u slučajevima 'Podravka' i 'HEP'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene