Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog neisplate plaća 286 radnika u prosincu 2011. godine, bivšeg direktora bračkog Jadrankamena, Vedrana Vilovića, Općinski sud u Splitu kaznio je s 43.333 kune.


Vedran Vilović bio je optužen za povredu prava rada i prava na rad, jer je kao predsjednik Uprave Jadrankamena, suprotno odredbama kolektivnog ugovora i Zakona o radu, nije isplatio plaće 286 radnika u prosincu 2011. godine, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vezani članci Ana Gruica Gruica s nostalgijom priziva ljeto: Dane u karanteni krati objavljivanjem provokativnih fotki Blaženko Boban Župan Blaženko Boban o splitskom domu: "Neće biti oprosta ako se utvrdi da je netko pogriješio"

Općinski sud u Splitu ga je nakon provedene rasprave, U četvrtak kaznio sa 100 njegovih prosječnih dnevnih dohodaka, a to ukupno iznosi 43.333 kune.

Sud će ispitati 288 radnika zbog neisplata plaća u Jadrankamenu

Vilović kaznu mora pratiti unutar šest mjeseci od dana kad presuda postaje pravomoćna. Prijetila mu je i zatvorska kazna, no sud je odlučio kako je novčana dovoljna.

Bivši šef Jadrankamena se u međuvremenu zaposlio u Hrvatskoj gospodarskoj komori, gdje izvršava dužnost direktora Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook