Obavijesti Video Pretražite Navigacija
43.333 kuna

Sud kaznio bivšeg direktora Jadrankamena zbog neisplate plaća 286 radnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog neisplate plaća 286 radnika u prosincu 2011. godine, bivšeg direktora bračkog Jadrankamena, Vedrana Vilovića, Općinski sud u Splitu kaznio je s 43.333 kune.

Vedran Vilović bio je optužen za povredu prava rada i prava na rad, jer je kao predsjednik Uprave Jadrankamena, suprotno odredbama kolektivnog ugovora i Zakona o radu, nije isplatio plaće 286 radnika u prosincu 2011. godine, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Bračkoj djeci s posebnim potrebama skrb kao i na kopnu, ilustracija - 7 Olakšanje za roditelje Bračani su uspjeli! Djeca s teškoćama u razvoju pomoć stručnjaka moći će dobiti bez odlaska na kopno

Općinski sud u Splitu ga je nakon provedene rasprave, U četvrtak kaznio sa 100 njegovih prosječnih dnevnih dohodaka, a to ukupno iznosi 43.333 kune.

Sud će ispitati 288 radnika zbog neisplata plaća u Jadrankamenu

Vilović kaznu mora pratiti unutar šest mjeseci od dana kad presuda postaje pravomoćna. Prijetila mu je i zatvorska kazna, no sud je odlučio kako je novčana dovoljna.

Bivši šef Jadrankamena se u međuvremenu zaposlio u Hrvatskoj gospodarskoj komori, gdje izvršava dužnost direktora Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene