Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi hrvatski slučaj

Sud će ispitati 288 radnika zbog neisplata plaća u Jadrankamenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskom Općinskom sudu danas je saslušanjem prvih svjedoka nastavljeno suđenje zbog neisplate plaća radnicima Jadrankamena. To je prvo suđenje za neisplatu plaća u Hrvatskoj tijekom kojega će se ispitati svi radnici te tvrtke u stečaju -njih 288

Na optuženičkoj klupi trebao se naći bivši predsjednik uprave Jadrankamena Vedran Vilović, no na sudu se nije pojavio, jer prema zakonu to nije niti morao. U svojoj je obrani na posljednjoj raspravi rekao da je 'optužnica sačinjena pod pritiskom medija i da se ne slaže s njenim navodima držeći da su netočni'. Rekao je i kako 'želi dodati kako solventnost nije dokaz da se plaća mogla isplatiti kao što ni blokirani račun nije dokaz da se ona nije mogla isplatiti'.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 8 Propali pregovori Sprema se štrajk i u vrtićima? U Rijeci je stanje na rubu: ''Nije fer prema radnicima niti prema građanima'' Slika nije dostupna Tema dana Kako komentirate odnos države prema radnicima koji ne dobivaju plaću?

>>Jadrankamen: Održano drugo ispitno ročište i skupština vjerovnika


Osumnjičeni Vedran Vilović je ustvrdio i kako krivcima za sve što se dogodilo smatra 'neodgovornu grupu ljudi koja je blokirala tvrtku i spriječila njeno poslovanje'. Optužnicom Općinskog državnog odvjetništva Viloviću se na teret stavlja kazneno djelo povrede prava na rad i drugih prava iz rada, točnije da nije isplatio plaće za 288 radnika za studeni 2011. čime je okrivljeni Vilović radnike oštetio za 1,5 milijuna kuna.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene