Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karlovačkom studentu osumnjičenom za kazneno djelo silovanja određen je istražni zatvor, doznaje se u srijedu u Županijskome državnom odvjetništvu.


 

Vezani članci Ruševina u Zagrebu Statičari tri mjeseca nakon potresa u Zagrebu završili s pregledom oštećenih objekata, danas na teren kreće tim koji će izračunati štetu Vreće sa stvarima studenata iz Cvjetnog Studenti iz Cvjetnog nezadovoljni načinom na koji su ih iselili, a neki su i pokradeni: "Zimski kaput, čizme, sve knjige s faksa koje sam ili kupila ili posudila..."

Student koji je osumnjičen za kazneno djelo silovanja uhićen je u ponedjeljak, u utorak je ispitan u Županijskome državnom odvjetništvu, a zatim i kod suca istrage u karlovačkome Županijskom sudu.

Sutkinja Jasna Radman, kao glasnogovornica suda, rekla je da je mladiću jučer nakon ispitivanja, zbog bojazni da bi u kaznenom postupku mogao utjecati na svjedoke, određen istražni zatvor u kojemu, po tom rješenju, može biti trideset dana.

Slijede istražna ročišta u Županijskome državnom odvjetništvu, a kako je za Hinu rekla zamjenica županijske državne odvjetnice Ljubica Fiškuš-Šumonja, javnost neće biti obavještavana o tijeku istrage jer je riječ o "mlađem punoljetniku i u interesu je istrage da se o slučaju ne daju podatci".

"Sve ide po Zakonu o sudovima za mladež, gdje su postupci tajni. Žrtva je također mlađa punoljetnica, mlađa od 23 godine, pa se ne ide van s uobičajenim podatcima ni u interesu zaštite žrtve. Ti su postupci tajni zbog zaštite osobnog i obiteljskog života žrtve", rekla je Fiškuš-Šumonja. (Hina)