Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripadnik srpske paravojske

Stojan Letica osuđen na 9 godina zbog ratnog zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnik srpske paravojske Stojan Letica (48) iz Petrinje, na Županijskom sudu u Sisku osuđen je na devet godina zatvora zbog ratnog zločina.

Nakon nekoliko bezuspješnih poziva da se iz Srbije, gdje živi, odazove Županijskom sudu, Vrhovni je sud odobrio suđenje u odsutnosti.

Pročitajte i ovo Spomenik Osmica u VItezu Podignuta optužnica Vrijeđao ubijenu hrvatsku djecu u središnjoj Bosni: Kazao da su škutorske nacionalnosti Ilustracija Ratni zločin u Trpinji Osuđen na 20 godina: Mučili civile, tjerali ih da pjevaju četničke pjesme i pasu travu pa ih strijeljali

Letica je proglašen krivim jer je 30. studenoga 1991. godine oko 19 sati u Novom Selištu kroz prozor puščanim mecima u leđa ubio hrvatskog civila Stjepana Šubića. To je kao krunski svjedok izjavom na Višem sudu u Beogradu potvrdio i njegov suborac Branko Stijelja s kojim je tog dana bio na straži u dvorištu kuće pokojnog Šubića. Nakon ubojstva, mrtvo su tijelo zajedno iznijeli u šljivar, gdje su ga zakopali.

Okupatorske su vlasti zabilježile to ubojstvo, ali je u izvješću navedeno da je Šubić u rukama imao pušku. Međutim, zračna je puška naknadno pronađena ispod kreveta. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene