Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dušan Miljuš je dobio policijsku zaštitu, pronađena palica kojom je napadnut

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon napada na novinara Dušana Miljuša, kojeg su jučer ispred zgrade u kojoj živi u Remetincu palicama pretukla dvojica nepoznatih muškaraca, zagrebačka policija započela je provoditi izvide, uključujuči i obavijesne razgovore.

Prema neslužbenim informacijama Dušan Miljuš je dobio policijsku zaštitu, a policija je pronašla palicu kojom je pretučen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dušan Miljuš: 'Prijetili su mi uvijek iz kriminalnih krugova' Slika nije dostupna Sanader: Vlada će učiniti sve da se istraže napadi na Miljuša i Lukač-Koritnik

Policija će razgovarati sa svim osobama za koje se utvrdi da bi mogli dati saznanja korisna za hvatanje počinitelja, rekla je na konferenciji za novinare glasnogovornica Aleksandra Ljuba, upitana hoće li se razgovarati i s osobama iz krim miljea o kojima je pisao napadnuti novinar.

Dušan Miljuš (47), koji niz godina piše o mafiji i organiziranom kriminalu u Hrvatskoj, liječi se u Klinici za neurokirurgiju zagrebačkog KBC-a, gdje su mu dijagnosticirani prijelom lijeve ruke, potres mozga i ozljede lica. Pri svijesti je i nije životno ugrožen, doznaje se od liječnika.

Ozlijedila su ga jučer oko 20 sati dvojica muškaraca, maskiranih najvjerojatnije motorističkim kacigama. Miljuš je nakon parkiranja automobila krenuo prema stanu kada je osjetio jak udarac od kojeg je pao na tlo i onesvijestio se. 

>> Pretučen novinar Dušan Miljuš

>> HNS osudio napad na novinara Miljuša

Policija je s Miljušem zasad razgovarala samo preliminarno, dok će detaljniji razgovor obaviti kad to dopusti njegovo zdravstveno stanje. Glasnogovornica policije nije željela reći je li novinar nekoga teretio.

Dodala je da prije jučerašnjeg napada nije zagrebačkoj policiji prijavljivao prijetnje. Miljuš tako nije tražio zaštitu ni nakon što je krajem prošle godine u jednim dnevnim novinama među osmrtnicama osvanuo plaćeni oglas Zečevićeve obitelji u kojemu ga se proziva.

Na pitanje koliko je slučajeva napada na osobe policija dosad razriješila, Ljuba je navela slučaj Malnar i jučerašnji slučaj napada na pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova. No, kazala je da takva kaznena dijela nije jednostavno razriješiti zbog nedostatka materijalnih tragova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene