Tijekom suđenja za pokušaj ubojstva Marka Bekavca, na Županijskom sudu u Splitu dogodio se veliki obrat.

Galerija


Na Županijskom sudu u Splitu Ivanu Giljanoviću (37) zvanom Giljo sudi se za pokušaj ubojstva Marka Bekavca (29) početkom svibnja 2018. godine u jednom kafiću.

Giljanović je rekao da optužnicu ne priznaje, a prilikom svjedočenja žrtva je svojom izjavom sve iznenadila. Došlo je i do toga da su se na kraju izgrlili i izljubili.

''Tada sam bio ovisnik o heroinu i Giljo mi je pomogao da se skinem s droge, primio me u svoju obitelj. Živeći s njim i njegovom obitelji shvatio sam kako je lijepo živjeti na jednom višem nivou, kako je lijepo imati novac, vidio sam da je život uz novac ljepši i ja sam tako poželio živjeti'', rekao je Bekavac.

Ivan Giljanović traži se vezano za ranjavanje mladića u Splitu (Foto: Policija/Pixsell) Predao se Ivan Giljanović nakon 11 mjeseci bijega: Došao u lisicama i rekao da je ''sad napokon mir''

Nadalje priča kako je od Giljanovića počeo iznuđivati novac. ''Taj dan sam se prije čuo s Giljanovićem i došao sam u kafić s prijateljem Nikolom Ursićem, a tamo su bili Giljanović i Nikola Ćuk. Giljo me išao pozdraviti, zagrliti me, a ja sam ga odgurnuo i prijeteći rekao da sjedne, da ćemo razgovarati. Pepeljarom sam udario o stol i kazao mu da je ovo moj grad. Giljo ništa nije rekao, a ja sam i dalje galamio'', ispričao je na sudu.

Također je kazao kako je Giljanović reagirao instinktivno pucavši mu u noge. Ispalio je više hitaca sve dok žrtva nije pala na pod.

''Prije sam pred ŽDO-om kazao da ne znam tko je pucao u mene, a danas navodim da stojim pri ovom iskazu. Nisam želio direktno kazati da je Giljo kriv jer sam mislio i dalje mislim da sam ja kriv za sve ovo jer sam bio pohlepan'', kazao je Bekavac na sudu, piše Slobodna Dalmacija.

Sutkinji je rekao da nije zainteresiran za kazneni progon niti želi ikakvu naknadu štete te da ne želi sudjelovati u postupku kao žrtva.

''Žao mi je što sam doveden u situaciju da sam ovako reagirao, ispričavam ti se Marko, ali želim naglasiti da je moj i život moje obitelji uništen, razdvojen sam od svoje djece 14 mjeseci. No, kao kršćanin i prijatelj ti opraštam i želim ti pružiti ruku pomirenja'', kazao je Giljanović, a tad su žrtva i napadač pružili ruke jedan drugome i zagrlili se.

Evo kako izgleda Zrće nakon velikog požara koji je buknuo usred noći