Pucnjava u Splitu (Foto: Pixsell, Ivo Čagalj)
Pucnjava u Splitu (Foto: Pixsell, Ivo Čagalj) Foto: Pixsell, Ivo ?agalj

U utorak navečer u Splitu je, u Janjevskoj ulici, došlo do pucnjave. Policija je javila da je iz pištolja je u vrat propucan muškarac. Evo što je rekao dan nakon napada.


Propucan je 28-godišnji Marko Bekavac dok je s 28-godišnjom djevojkom sjedio u automobilu na parkiralištu u Janjevskoj ulici.

Vezani članci Policija, ilustracija Zbog pokušaja iznude uhićen Jerko Malvasija, čovjek koji je izbjegao napad Filipa Zavadlava Policija, ilustracija Na Klisu pronađeno tijelo, navodno je riječ o nestalom muškarcu iz Splita

U njega je zasad nepoznati napadač ispalio najmanje četiri hitca. Jedan metak, navodno manjega kalibra, pogodio ga je u stražnji dio vrata, dok je djevojka prošla bez ozljeda.

Ostali hitci završili su u karoseriji automobila. Prema onome što su njih dvoje kazali policajcima, napadač je prišao dosta blizu automobilu te je onda zapucao bez ikakva upozorenja, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je ranjen, Bekavac je nazvao policiju i obavijestio ih što se dogodilo, a zatim je zvao i svog prijatelja A. O., koji je pio piće u jednom kafiću na Mejašima, rekao mu da je propucan i da dođe po njega. Upravo tog prijatelja i još jednog mladića (koji je nedavno izišao iz zatvora, gdje je bio zbog droge), na mjestu napada zatekla je policija te su bili zadržani na kriminalističkoj obradi, a uzete su im i tzv. parafinske rukavice, da se vidi imaju li tragova baruta.

Obojica su tijekom srijede puštena na slobodu a da ih se ne povezuje s napadom. Policija i nadležno Županijsko državno odvjetništvo slučaj vode kao ubojstvo u pokušaju, a na mjestu pucnjave obavljao se očevid i istražitelji su tragali za čahurama i oružjem.

Već je bio žrtva napada

Podsjetimo, Bekavac je već bio meta napada prvog dana svibnja. Tada je na njega pucao 37-godišnji Ivan Giljanović, za kojim je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu izdalo tjeralicu. S nekoliko hitaca iz pištolja teško je ranio Bekavca, kojemu je život spašen žurnim operacijskim zahvatom.

Nakon što je prevezen u bolnicu, liječnici su oko jedan sat u noći napravili operativni zahvat te mu je iz vrata izvađeno zrno koje se zabilo nekoliko centimetara duboko. Bekavac je zadržan u bolnici na daljnjem liječenju, a ispred njegove sobe dežuraju policajci.

Stručnjaci o Todorićevoj najavi ulaska u politiku: ''Čovjek je izgubio doticaj s realnošću. Pa tko će glasati za njega?''

5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje