U nedjelju ujutro na autocesti kod Slavonskog Broda s ceste je sletio kosovski autobus. Nakon obavljenog očevida, autobus je izvučen s travnate površine i šlep služba ga odvozi kako ne bi ometao promet.


Stravična prometna nesreća dogodila se kod Slavonskog Broda u nedjelju nešto poslije 6 sati ujutro. Autobus sa 67 putnika i dva vozača sletio je s autoceste na travnatu površinu i prevrnuo se na bok.

Vezani članci Autobus u Indiji, ilustracija Kobni odlazak s posla: Najmanje 18 ljudi je poginulo, autobus prevozio više putnika od dozvoljenog Vozač autobusa koji je kod Slavonskog Broda sletio s ceste Vozaču autobusa mjesec dana istražnog zatvora, brani ga jedan od najpoznatijih hrvatskih odvjetnika: ''Koliko znam od njega, nikad nikome nije rekao da je zaspao''

U autobusu u vlasništvu tvrtke Deva Tours s Kosova u prometnoj nesreći je poginulo 10 osoba, više od 40 ih je ozlijeđeno. Najteže ozlijeđeni su operirani, ostali su zbrinuti u slavonskobrodskoj bolnici.

Vozač koji je sjedio za volanom u trenutku nesreće je ispitan, iz državnog odvjetništva se doznaje da je priznao kako je u jednom trenutku zaspao. U autobusu je bilo petnaestero djece. Od njih je teže stradala jedna djevojčica.

Dionica autoceste A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca bila je zbog očevida i uklanjanja autobusa satima zatvorena za sav promet.

Reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić snimila je šlepanje autobusa.