Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poslijepodne nešto prije 16 sati 41-godišnji razbojnik naoružan sjekirom upao je u poslovnicu štedno-kreditne zadruge u Slavonskom Brodu s namjerom da je opljačka, no zaštitar je u samoobrani pucao iz svog pištolja i ranio pljačkaša.


Pljačkaša je zaštitar tvrtke 'Sigurnost Buzov' pogodio u trbuh, a unatoč šoku zbog događaja zaštitar je zadržao prisebnost i pozvao Hitnu pomoć, koja je razbojnika odvezla u bolnicu. U trenucima u kojima se dogodio incident u prostorijama mjenjačnice u ulici Andrije Hebranga sa zaštitarom se nalazila i djelatnica.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Policija i dalje traga za pljačkašem koji je ranio zaštitara Slika nije dostupna Austrijska policija još ispituje hrvatskog zaštitara osumnjičenog za pljačku

Po tvrdnjama vlasnika te zaštitarske tvrtke Šime Buzova, njegov je djelatnik postupio po pravilima službe. Napadač je ušao maskiran i sa sjekirom kako bi opljačkao mjenjačnicu. Prijetio je i službenici i zaštitaru, koji je u samoobrani upotrijebio vatreno oružje kako bi ih obranio, rekao je Buzov.

Pojedinosti će se utvrditi očevidom koji obavlja brodsko-posavska policija. Teško ranjeni pljačkaš je u slavonskobrodskoj bolnici na operaciji, nakon koje će se više znati o njegovu zdravstvenom stanju. Ovo nije prvi put da je isti objekt na meti razbojnika.