Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S dvojnim državljanstvom

Šibenik: Krivotvorila račune za liječenje i oštetila američkog osiguravatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja šibenska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 50-godišnjakinje iz Šibenika zbog osnovane sumnje da je krivotvorenjem isprava prevarila osiguravajuće društvo iz SAD-a.

Iz policije navode kako je Šibenčanka, koja inače živi u SAD-u i ima dvojno državljanstvo, u razdoblju od prosinca 2007. do listopada 2012. godine od američkog osiguravajućeg društva naplatila četiri računa Opće bolnice Šibenik u ukupnom iznosu od 58.322 kune, a koje je, kako sumnja policija, krivotvorila.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju

Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor navodi kako se, prema ustaljanoj praksi, građani SAD-a liječe u hrvatskim bolnicama uz naknadu za liječenje, budući da ovdje nisu osigurani, ali im iznos koji su platili nakon povratka u SAD refundira osiguravajuće društvo.

Nakon 9/11 zarađivali na lažnim mirovinama: Tvrdili da rijetko izlaze, a kockali, letjeli, vozili skuter...

Šibenčanka je, navodi Kosor, zlouporabila tu praksu, te je nakon boravka u Hrvatskoj svom američkom osiguravajućem društvu prložila račune za liječenje koje se nikad nije dogodilo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene