Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Varaždinu

Šesteročlana obitelj otrovana ugljikovim monoksidom: "Djevojčica je dovezena pri svijesti, bila je smušena i s glavoboljom"

Aktualno Galerija Trovanje ugljičnim monoksidom, ilustracija - 2 Trovanje ugljičnim monoksidom, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Trovanje ugljičnim monoksidom, ilustracija - 1 Trovanje ugljičnim monoksidom, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija Ilustracija Foto: Ivana Nobilo / CROPIX Trovanje ugljičnim monoksidom, ilustracija - 3 Trovanje ugljičnim monoksidom, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Branka Maretić, pedijatrica Galerija 1/5 >>
U nedjelju navečer šesteročlana obitelj otrovana je ugljikovim monoksidom u Varaždinu, javlja policija.

U nedjelju oko 23 sati došlo je do trovanja ugljikovim monoksidom u obiteljskoj kući u Dravskoj poljani u Varaždinu.

Kako je utvrđeno, trovanje se dogodilo zbog povrata ugljikova monoksida u prostoriju. Uzrok tome je neispravni dimovodni objekt i plinski bojler.

U kući se u to vrijeme nalazilo šestero članova obitelji. Svi su vozilima hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Varaždin.

Kako doznajemo, riječ je o tri muškarca u dobi od 18, 42 i 66 godina, dvije žene u dobi od 41 i 62 godine i djevojčici od 14 godina. Svi su izvan životne opasnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija smrtonosni obrok Muž i žena umrli nakon što su jeli najotrovniju ribu na svijetu: Ima je i u Jadranu

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin te su u kupaonici kuće, gdje se nalazi plinski bojler, izmjerili povećanu koncentraciju ugljikova monoksida, zbog čega su zatvorili dovod plina i provjetrili cijelu kuću.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užasan prizor Strava na odmoru, majka pronašla djevojčicu mrtvu u krevetu: Nikome nije jasno što se dogodilo, obitelj tuži Airbnb

Na mjesto događaja izišli su i djelatnici poduzeća za opskrbu plinom te su izvršili ispitivanje plinske instalacije u kući.

"Djevojčica je dovežena pri svijesti, bila je smušena i s glavoboljom, ali pri svijesti. Sad je stabilno i dobrog općeg stanja", izjavila je Branka Maretić, pedijatrica iz OB Varaždin. 

"Zaprimljeno je šest osoba od kojih je jedna hospitalizirana i bila je smještena u jedinicu intenzivne skrbi, monitorirana, zabilježen je patološki porast ugljičnog monoksida u krvi. Pacijentica je cijelo vrijeme bila dobro, nije bila životno ugrožena. Nakon 24 sata premješena je na odjel i nakon toga otpuštena kući", kazao je Željko Vojnović, internist za specijalnosti internističke onkologije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene