Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj koji ne prestaje šokirati

Rođak obitelji koja je u zamrzivaču krila tijelo: "Muž osumnjičene za leš sigurno nije znao"

Rođak supruga osumnjičene Dragutin Srnec (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Rođak supruga osumnjičene Dragutin Srnec (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Budući zet osumnjičene za ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) Budući zet osumnjičene za ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Budući zet osumnjičene za ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) Budući zet osumnjičene za ubojstvo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Rođak supruga osumnjičene Dragutin Srnec (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Poznati su novi detalji stravičnog zločina koji je potresao Hrvatsku. Ženi osumnjičenoj za ubojstvo i zamrzavanje tijela nestale Jasmine Dominić produžen je pritvor. Čeka se nalaz obdukcije nakon kojeg će biti ispitana. Za to vrijeme, policija nastavlja istragu.

Budući zet osumnjičene za ubojstvo nestale Jasmine Dominić nije bio raspoložen za naše kamere. Prema neslužbenim informacijama, on je pronašao Jasminino tijelo koje je gotovo 20 godina bilo u zamrzivaču u hodniku kuće.

Pročitajte i ovo Velečasni Đuro Vukalović (Foto: Dnevnik.hr) Zločin koji je zgrozio Hrvatsku Svećenik koji je pokopao Jasminu Dominić u šoku: 19 godina blagoslivljao kuću u kojoj je bila škrinja s njezinim tijelom Igor Pavlic, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu o ubojstvu Smiljane Srnec (Foto: Dnevnik.hr) opasnost od utjecaja na svjedoke Osumnjičena za ubojstvo sestre: Smiljani Srnec određen jednomjesečni istražni zatvor

Nešto dalje, u selu srećemo jednog od rođaka supruga osumnjičene.

Dragutin Srnec kaže kako je tuga zavladala selom. Na pitanje je li se čuo s Ivicom Srnecom odgovara da nije, ali da se preko mobitela s njime čuo njegov sin. Kaže kako će Ivica to teško podnijeti i da je jako loše.

"Je li on znao za ovo?", pitamo ga.

"Joj, pitate me nešto.. sigurno nije znao. Poznavajući sebe, i njegovu genetiku, sigurno nije znao", kaže Dragutin Srnec.

Obitelj policiju uvjeravala da se Jasmina javljala

Na kući u kojoj je živjela osumnjičena za ubojstvo zajedno sa svojom obitelji danas gori svijeća.

Monstruozan zločin potresao je cijeli međimurski kraj, a slučaj nastavlja istraživati policija. Članovi Jasminine obitelji za vrijeme istrage uvjeravali su ih, kažu, kako im se Jasmina redovito javljala.

"Opravdanja su bila da je otišla na brod, da je otišla u inozemstvo, govorili su da se ona javljala, dosta su nas odvlačili u drugu stranu", kaže glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek.

Glavna i jedina osumnjičena za sada ostaje sestra nestale Jasmine. U ponedjeljak joj je produžen pritvor.

Budući da je tijelo bilo na dubokom zamrzavanju, nalaz obdukcije još uvijek se čeka. Kada bude gotov, a to bi trebalo biti u utorak, osumnjičena za ubojstvo bit će dovedena u prostore Županijskog državnog odvjetništva u varaždinu, gdje će biti i ispitana.

"Očekujemo da će biti u skorom roku dovršena i nalaz dostavljen državnom odvjetništvu. O konkretnim potezima u dosadašnjem tijeku postupka ne mogu govoriti", kaže Darko Galić glasnogovornik ŽDO Varaždin.

Policija bila u kući, ali u zamrzivač nisu gledali

Čakovečka policija Jasminin nestanak posljednjih godina istraživala je nekoliko puta. Bili su u obiteljskoj kući gdje je pronađeno tijelo, ali zamrzivač nikada nisu provjeravali.

"Teško je očekivati da bi možda na tom dijelu tražili osobu. Ne, nismo imali takve informacije zbog kojih bi posumnjali da se tijelo tamo nalazi. Mi smo niz osoba imali na poligrafskom testiranju tako da ne mogu govoriti o tome", rekao je Risek.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu tražilo je izuzeće iz slučaja odvjetnika Davorina Zlatareka koji je osumnjičenoj dodijeljen po službenoj dužnosti. Zlatarek je u vrijeme istrage nestanka obnašao funkciju općinskog državnog odvjetnika pa je njegovo izuzeće traženo zbog mogućeg sukoba interesa.

Bivši odvjetnik osumnjičene Davorin Zlatarek o stanju svoje sada već bivše branjenice za Dnevnik Nove TV rekao je kako je ona bila u relativno dobrom stanju te potvrdio da se za sada branila šutnjom.

Tko će biti novi odvjetnik osumnjičene još nije poznato. Ispitivanje u županijskom državnom odvjetništvu očekuje se u utorak, nakon nalaza obdukcije.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene