Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UŽAS U RIJECI

Našli ih bez svijesti: Žena umrla nakon trovanja u stanu, muškarac teško ozlijeđen i prebačen u bolnicu

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Damir Skomrlj/Cropix Matej Bura, jedinica intenzivnog liječenja KBC Rijeka Matej Bura, jedinica intenzivnog liječenja KBC Rijeka Foto: DNEVNIK.hr Boris Kauzlarić, JVP Rijeka Boris Kauzlarić, JVP Rijeka Foto: DNEVNIK.hr Tragedija u Rijeci - 1 Tragedija u Rijeci - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Tragedija u Rijeci - 2 Galerija 1/7 >>
Očevidom je utvrđeno da su se u stanu nalazile dvije osobe bez svijesti. 58-godišnjakinja je priminula, a 60-godišnjak je u kritičnom stanju. Vatrogasci su izmjerili visoku koncentraciju ugljičnog monoksida.

Muškarac od 60 godina i žena od 58 godina otrovali su se ugljičnim monoksidom u stanu u Rijeci, no žena je nažalost preminula dok je 60-godišnjak teško ozlijeđen i nalazi se na liječenju u KBC-u Rijeka. Njegovo je stanje kritično.

"Vrše se svi potrebni terapijsko-dijagnostički postupci i trenutno se ne bi usudio prognozirati ishod ovog liječenja", komentirao je Matej Bura s jedinice intenzivnog liječenja KBC Rijeka.

Policija je zaprimila dojavu oko 12 sati u subotu kako je u stanu na području Drenove u Rijeci pronađeno dvoje ljudi bez svijesti. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli djelatnike HMP-a i pripadnike JVP Rijeka koji su ušli u stan i iznijeli osobe, kao i plinsku peć za grijanje koja se nalazila u stanu.

"Monoksid je produkt gorenja bilo kakve tvari koja u sebi sadrži ugljik i ako tu nema dovoljno količine kisika, tu će se dogoditi taj monoksid i nažalost i vrlo često se dešava, je li zbog poroznih dimnjaka, ovakvih slučajeva pa na kraju krajeva, ispušnih plinova automobila", objasnio je za Dnevnik Nove TV Boris Kauzlarić iz JVP-a Rijeka.

Pročitajte i ovo Počela otpuštanja u drvnoj industriji - 4 Pad narudžbi Zbog zabrinjavajućih vijesti iz Njemačke počela otpuštanja i u Hrvatskoj: Industrija s 18 tisuća radnika na posebnom je udaru

Unatoč pruženoj medicinskoj pomoći, 58-godišnjakinja je nažalost preminula i njezino tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci na obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oštećen brod VIDEO Objavljene snimke incidenta: Svjetska sila gađala brodove druge države!

Provedenim očevidom utvrđeno je da su se spomenute osobe nalazile u stanu u kojemu se za grijanje koristila plinska peć te su prilikom ulaska u stan vatrogasci izmjerili visoku koncentraciju ugljičnog monoksida. Po završetku kriminalističkog istraživanja sve utvrđene činjenice dostavit će se nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene