Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarski kriminal

Rijeka: Direktori Austrijanci oštetili tvrtke za 46,4 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica austrijskih državljana kazneno su prijavljena državnim odvjetništvima u Rijeci zbog sumnje da su kao direktori riječkih tvrtaka 2008. i 2009. počinili kažnjiva djela gospodarskog kriminala

Policija je utvrdila da je je 52-godišnji austrijski državljanin kao direktor riječke tvrtke 2008. s dvjema također riječkim tvrtkama sklopio transakcijski ugovor kojim su utvrđeni uvjeti za stopostotno preuzimanje riječke tvrtke koja je u to vrijeme posjedovala dvije garaže u Rijeci.

Prije nego je zaključio ugovor, nije provjerio zemljišno-knjižno stanje, odnosno je li društvo koje se preuzima doista vlasnik cjelokupne imovine za koju se plaća ugovorena kupoprodajna cijena. Tako je tvrtku kojoj je bio direktor oštetio za 46,4 milijuna kuna.

Direktor dviju riječkih tvrtaka s kojima je zaključivan ugovor, 49-godišnji Austrijanac, osumnjičen je da je zlorabeći položaj i ovlasti u tom postupku jednoj od tih tvrtaka pribavio protupravnu imovinsku korist od navedenih 46,4 milijuna kuna. Stariji Austrijanac je prijavljen općinskom, a mlađi županijskom državnom odvjetništvu.
 Neslužbeno se doznaje da je riječ o poslovima vezanim uz tvrtku 'Austrograd' koja je gradila i upravljala garažama u središtu Rijeke. (HIna)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene