Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DNK-om utvrđen identitet

Obdukcija otkrila od čega je preminuo Matej Periš. Njegovoj majci pozlilo, prvi put se i kratko oglasila

DNK analiza tijela pronađenog u Dunavu kod Ade Huje potvrdila je da se radi o Mateju Perišu, javljaju srbijanski mediji. Obdukcija je otkrila da je uzrok smrti utapanje.

 

  • Završena obdukcija tijela 
  • Uzrok smrti je utapanje
  • Čekaju se rezultati toksikološke analize
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mjesec dana potrage Otac nestalog Mateja Periša: "Najteže je ujutro kad se budim. Ali mi još tražimo živog čovjeka" Slika nije dostupna Hrvatska policija odlazi u Beograd Matej Periš nestao prije točno mjesec dana, njegov otac vjeruje da je živ. Za njega ima i poruku

23:45 "Čovjek koji izgubi nekoga kao što sam ja izgubio svog Mateja ima samo jednu nadu, a to je da mu bude što bliže. To će se jednom dogoditi, ja ne znam kada, ali će se dogoditi. Moje misli i moji pogledi uvijek će tražiti moga sina i uvijek ću htjeti da mu budem što bliže. Mi moramo nastaviti živjeti ovdje na zemlji do nekog novog susreta", rekao je Nenad Periš, koji se javio iz Beograda, nakon što je u noći sa srijede na četvrtak stigao u glavni grad Srbije, gdje je nakon 139 dana potrage pronađeno tijelo njegovog sina Mateja.

Rekao je da će sahrana biti tiha u krugu najuže obitelji.

"Molim javnost da ispoštuje ovu našu želju da se s dostojanstvom, u krugu obitelji oprostimo od našeg Mateja. Molim da ljudi i javnost to shvate i unaprijed im zahvaljujem na razumijevanju. Ja osobno ne odbijam nikakvo suosjećanje od nikoga, ali jednostavno želim biti u miru i u miru se oprostiti od svoga sina", istaknuo je Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

21:53 Jedan od Matejevih prijatelja koji je aktivno sudjelovao u potrazi, odlučio je podijeliti svoje iskustvo, kao i detalje iz te kobne noći, za srpski Blic. Više pročitajte >>OVDJE.

19:45 Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić razgovarala je s hrvatskim veleposlanikom u Srbiji Hidom Biščevićem. Biščević je izrazio sućut obitelji Periš te otkrio kad će tijelo biti prevezeno u Hrvatsku. Više pročitajte >>OVDJE.

 17:50 Tijelo Mateja Periša biti ispraćeno u srijedu iz crkve Sv. Ante u Beogradu za Split, gdje će biti sahranjen. Tijelo će u crkvi biti od 15 do 17 sati, a ispraćaj će predvoditi mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit.

16:30 Majci Mateja Periša navodno pozlilo nakon što je doznala da je iz Dunava izvučeno tijelo mladića s odjećom koja se podudara onoj koju je Matej nosio kad je nestao. Intervenirala je Hitna, a kasnije su je pustili kući, piše Blic čija je novinarka danas kratko i razgovarala s ženom koja medijima nije davala izjave od kad joj je sin nestao.

"Hvala vam, hvala vam na izjavama sućuti", kratk je rekla Matejeva majka.   

14:55 Veleposlanstvo RH u Beogradu će u suradnji s obitelji i srbijanskim institucijama u najkraćem mogućem roku provesti sve formalnosti i procedure potrebne da bi obitelj Mateja Periša preuzela i prevezla u Hrvatsku njegovo tijelo, rečeno je u četvrtak Hini u veleposlanstvu.

13:49 Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić, tijelo Mateja Periša je pogrebnim vozilom prebačeno u gradsku mrtvačnicu.

Institut za sudsku medicinu u Beogradu Pogrebno vozilo u Beogradu (Foto: DNEVNIK.hr)

13:47 Načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac pomaže ocu Mateja Periša oko organizacije, Nenadu Perišu, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

13:13 Srbijansko Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je DNK analizom tijela pronađenog u Dunavu, na Adi Huji jučer oko 9:20 sati, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu, čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. prosinca 2021. godine.

Prema preliminarnim obdukcijskim nalazima, smrt je nastupila nenasilno.

"Od trenutka prijavljenog nestanka hrvatskog državljanina, pripadnici MUP-a intenzivno su tragali za njim i poduzimali su sve mjere i radnje u cilju njegovog pronalaska i rasvjetljavanja svih činjenica i okolnosti njegova nestanka.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša angažirani su bili pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske postaje za riječnu sigurnost, kao i svih policijskih postaja grada Beograda", objavili su.

12:30 U uvodnom govoru na sjednici Vlade, premijer Andrej Plenković je rekao da je razgovarao s Nenadom Perišem, ocem preminulog Mateja Periša.

Rekao je da su prije same sjednice dobili službenu informaciju da je DNK analiza potvrdila da se radi o Mateju Perišu. "Nakon DNK analize i obdukcije utvrđeno da je riječ o njemu", kazao je premijer.

"Zahvaljujem policiji Srbije na suradnji. Žao nam je što se to dogodilo. U ime cijele Vlade, izražavamo našu sućut'', poručio je Plenković.

11:35 DNK analiza pokazala je da tijelo jučer izvučeno kod Ade Huje pripada Mateju Perišu, doznaje Nova.rs.

Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić javila je iz Beograda da službenih rezultata DNK analize zasad nema. Čeka se službeno priopćenje MUP-a Srbije.

Neslužbeno se doznaje da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti utapanje.

I dalje se čekaju rezultati toksikološke analize, koji će biti gotovi tek za dvadesetak dana.

10:55 Obdukcija je završila u 10:45, a trajala je dva sata

Institut za sudsku medicinu u Beogradu Institut za sudsku medicinu u Beogradu (Foto: DNEVNIK.hr)

10:30 "Po dobivanju nekih novih informacija javit ću se. Zahvaljujem na suosjećanju i vašem shvaćanju za mene i moju obitelj ovog teškog trenutka", poručio je otac Nenad Periš koji u Beogradu čeka nalaz obdukcije.

Institut za sudsku medicinu u Beogradu Institut za sudsku medicinu u Beogradu (Foto: DNEVNIK.hr)

U razgovoru za DNEVNIK.hr u srijedu rekao je da se, po svemu sudeći, radi o Mateju. ''Iako još nije gotovo, osjećam da smo došli do kraja istrage. Mislim da je kraj'', rekao je shrvani otac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene