Policijsko izvješće navodi nove detalje prometne nesreće na A1 u smjeru Karlovca u kojoj je smrtno stradalo četvero ljudi.

Galerija


Oko 7:20 sati u subotu, na A1, na 19. kilometru iza odmorišta Desinec u smjeru Karlovca, došlo je do teške prometne nesreće u kojoj su sudjelovali teretno vozilo (kamion) i kombi vozilo.

Vezani članci U kanalu u Lučkom pronađena mrtva žena Uhićen 18-godišnjak koji je u Zagrebu naletio na ženu i pobjegao s mjesta nesreće Očevid prometne nesreće u Petrakovom Brdu U sudaru motocikla i automobila kod Karlovca jedna osoba poginula, cesta prema Rijeci zatvorena za sav promet

Policijsko izvješće navodi kako se vozač kamiona do 19. kilometra nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već se nepropisno kretao većim dijelom prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi.

Tada je prednjim desnim dijelom teretnog vozila naletio na stražnji lijevi dio osobnog vozila (kombi) kutinskih registarskih oznaka, koje je bilo zaustavljeno zbog kvara. S uključena sva četiri pokazivača smjera, uz sjeverni rub kolnika, nalazeći se većinom desne strane vozila na travnatoj površini sa sjeverne strane kolnika, a manje u prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi.

Uslijed naleta osobno vozilo odbačeno je unaprijed, gdje je prednjim dijelom naletjelo na 51-godišnjeg pješaka koji se u trenutku nesreće nalazio ispred prednjeg dijela vozila koje je bilo u kvaru. Nakon toga je došlo do prevrtanja vozila, dok je teretno vozilo s priključnim vozilom sletjelo s kolnika, prevrnulo se i bočnom stranom naletjelo na istog 51-godišnjaka.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 51-godišnjak te dvije putnice starosti 50 i 31 godinu te 69-godišnjak koji su se nalazili u osobnom vozilu. Nadalje, 64-godišnji putnik je teško ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć u KBC Zagreb. Lakše je ozlijeđen 54-godišnji vozač teretnog vozila i 29-godišnji putnik iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KBC Sestre milosrdnice. Lakše je ozlijeđeno još dvoje putnika (26, 29) iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KB Sveti Duh.

Po otpuštanju 54-godišnjeg vozača iz bolnice nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.