Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umor ili mobitel?

Što je bio uzrok stravične nesreće na A1? Načelnik prometne policije otkrio što će biti s vozačem kamiona kad izađe iz bolnice

Domagoj Mikić razgovara s Josipom Medvedom - 3
Domagoj Mikić razgovara s Josipom Medvedom - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Domagoj Mikić razgovara s Josipom Medvedom - 1 Domagoj Mikić razgovara s Josipom Medvedom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić razgovara s Josipom Medvedom - 2 Domagoj Mikić razgovara s Josipom Medvedom - 2 Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić razgovara s Josipom Medvedom - 3 Domagoj Mikić razgovara s Josipom Medvedom - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić razgovara s Josipom Medvedom - 4 Galerija 1/4 >>
Je li strašnoj nesreći na autocesti A1 koja je jutros u crno zavila četiri obitelji kumovao umor ili pak mobitel utvrdit će istraga.

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić o tragediji na autocesti u kojoj su poginule četiri osobe razgovarao je s načelnikom II. postaje prometne policije Josipom Medvedom koji kaže kako policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi intenzivne izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti i uzrok ove nesreće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u Zagrebu: U sudaru s automobilom poginuo motociklist Ilustracija Ozlijeđene i četiri osobe Tragedija u Sisku, poginula mlada žena: Automobil izletio s ceste i udario u most

Kazao je kako alkotestiranjem na mjestu nesreće nije utvrđena prisutnost alkohola ni kod jednog od sudionika.

"Izuzeta im je i krv i urin i ti će se nalazi vještačiti", rekao je Medved. Ističe kako će se provjeriti sve opcije u ovom slučaju.

"Što se tiče uporabe mobitela, s operaterima će se izvršiti kontrola uspostave poziva", rekao je.

Dodao je kako je vozač kamiona zadobio ozljede i zadržan je u bolnici na liječenju.

"Nakon što ga bolnica otpusti mi ćemo ga preuzeti i provesti kriminalističko istraživanje i ispitivanje, i prepratiti državnom odvjetniku", rekao je Medved.

Ima i važan savjet za sve one koji se zbog bilo kojeg razloga moraju zaustaviti na autocesti.

"Autocesta je vrlo opasna, ljudi toga nisu svjesni. Ako se moraju iz bilo kojeg razloga zaustaviti, bilo na zaustavnoj traci ili na kolniku, dakle – ne sjediti u vozilu! Sigurno izići iz vozila na neku sigurnu, pristojnu udaljenost i tamo čekati pomoć", poručuje načelnik II. postaje prometne policije  i najavljuje kontrole policije na cestama. 

"Kao i svaki vikend i večeras smo na terenu i pojačano vršimo nadzore prisutnosti alkohola kod vozača i brzine kretanja, kao i korištenje mobitela i sve druge prekršaje koji dovode do kršenja prometnih propisa", poručuje Medved. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene