Novac, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Novac, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Bivša bankarica (62) s područja Primorsko-goranske županije kazneno je prijavljena jer je bez znanja klijenata s njihovih kunskih i deviznih računa uzimala novac, čime je klijente i banku oštetila za najmanje 5,5 milijuna kuna, izvijestila je policija u četvrtak.


Osumnjičena 62-godišnjakinja ranije je već kazneno prijavljena za istovrsna kaznena djela, počinjena od 2005. do 2018. na štetu devetnaestero klijenata i banke, zbgo čega je nastala šteta veća od dva milijuna kuna.

Vezani članci Policija, ilustracija Teška nesreća kod Skradina: Sudarila se dva automobila, vozač jednog zadobio ozljede opasne po život Policijska sirena, ilustracija Sramota: Djelatnici štićenicima doma za starije davali tablete za spavanje pa ih pljačkali

U nastavku istrage policija ju sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalno krivotvorenje i krivotvorenje isprave, ovoga puta na štetu 20 klijenata.

Policija navodi da je od svibnja 2010. do travnja 2019. u namjeri da si pribavi protupravnu imovinsku korist, bez znanja i odobrenja vlasnika kunskih i deviznih računa u računalnom sustavu banke evidentirala navodne isplate klijentima te o tome izradila krivotvorenu dokumentaciju.

Pritom navodno nije evidentirala zaprimljene uplate niti ih evidentirala na propisani način, a novac je zadržala za sebe. Tako je oštetila dvadesetero klijenata i novčarsku ustanovu za najmanje 5,5 milijuna kuna.

U sklopu istrage obavljena je pretraga doma i drugih prostorija, u kojoj su pronađeni i oduzeti predmeti i dokumentacija koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

Osumnjičena 62-godišnjakinja nakon završetka kriminalističkog istraživanja predana je pritvorskom nadzorniku, naveli su u policiji. (Hina)