Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Leš u škrinji

Je li zatukla svoju sestru i skrivala njezino tijelo 19 godina? Suđenje Smiljani Srnec počinje 15. listopada, presuda već nakon četiri ročišta?

Ubojstvo Jasmine Dominić zgrozilo je Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ubojstvo Jasmine Dominić zgrozilo je Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Smiljani Srnec, osumnjičenoj za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, danas je na pripremnom ročištu suda u Varaždinu određen početak suđenja.

Na Županijskom sudu u Varaždinu završilo je pripremno ročište Smiljani Srnec. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VARAŽDINU Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec: Svjedoci obrane ne sjećaju se detalja druženja s Jasminom Nastavak suđenja Smiljani Srnec Govorila kroz plač Pogledajte šokantno svjedočenje Smiljane Srnec: "Nisam ubila sestru. Nedostaje mi od dana kada je nestala. A svjedoci? Oni su kriminalci i zlostavljači"

Odlučeno je da će suđenje Srnec početi 15. listopada.

"Danas je održano pripremno ročište na kojem su stranke izložile svoje dokazne prijedloge, državni odvjetnik je izložio optužnicu i iznio dokaze na kojima ju temelji. Optužena se očitovala o optužnici, nakon toga su stranke izložile dokaze koje namjeravaju iznijeti na raspravi. Sud je odredio termin početka glavne rasprave. Rasprava u ovom predmetu počinje 15. listopada ove godine, u 9 sati. Radi koncentracija raspravljanja određena su i daljnja ročišta: 17. , 18. i 21. listopada. 15 listopada će biti ispitana tri svjedoka, 17. dva svjedoka, a za 18. i 21. listopada su pozvani vještaci koji su u istrazi dali svoja mišljenja", rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu, sudac Igor sudac Pavlic.

Rekao je i da se Smiljana Srnec i danas očitovala kako se ne smatra krivom. Novinare je zanimalo postoji li mogućnost da se presuda donese nakon samo četiri rasprave. 

"Ovisi. Optužena se branila šutnjom. Ona u svako doba može odlučiti iznijeti svoju obranu, nakon čega se opet mogu pojaviti neki novi dokazi. Ne možemo znati hoće li 21. lilstopada dokazni postupak biti završen. Sve ovisi o tijeku rasprave", zaključio je Pavlic.

Još se ne zna hoće li suđenje biti zatvoreno za javnost.

Okrenula glavu

Smiljana je ulazeći u zgradu suda kraj novinara prošla šutke, od njih je okrenula glavu. Njezin odvjetnik nije htio ništa otkrivati, najavio je samo kako će se žaliti na dio optužnice, pišu 24sata

Smiljani Srnec u kolovozu je Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu potvrdilo optužnicu Županijskog državnog odvjetništva za ubojstvo sestre čije je tijelo pronađeno u škrinji.

''Nemam komentara, ali nisam'', kratko je tada odgovorila na pitanje novinara je li kriva za ubojstvo sestre Jasmine Dominić 2000. godine, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u veljači ove godine.

Smiljana je navodno odmah nakon pronalaska leša policiji priznala da je svoju sestru ubila. 

"Ubila sam je! Zatukla!" rekla je čakovečkim policajcima, otkrio je tada Jutarnji list, i to sve prije formalnog uhićenja. No nedjelo navodno nije priznala u prisustvu odvjetnika. 

U tom neformalnom razgovoru s policajcima Srnec je policiji rekla kako je sestru zatukla s prvom stvari koju je mogla dograbiti, a to je bila nekakva letva, greda. Srnec se nije mogla u tom trenutku prisjetiti koliko je puta točno udarila sestru tim predmetom, no prisjetila se da ju je udarala po čelu, sve dok nije shvatila da ju je zapravo ubila.

"Ona je imala sve, a ja ništa. Njoj su dali sve, a meni ništa!" rekla je policiji Srnec o odnosu njihovih roditelja prema njoj i njezinoj sestri.

Od tada se brani šutnjom

Tajna skrivana 19 godina

Klupko strave u mjestu Palovec u Međimurju počelo se odmotavati kada je policija PU međimurske 16. veljače nakon 12 sati zaprimila iz Zavoda za hitnu medicinu dojavu da je u obiteljskoj kući u Novoj ulici u mjestu Palovec pronađen leš nepoznate osobe.

Uskoro se otkrilo da je pronađeno tijelo Jasmine Dominić, čiji je nestanak policiji prijavljen još u kolovozu 2000. godine. Tada je Jasmina imala 23 godine. Kao mjesto nestanka prijavljen je Zagreb, gdje je Jasmina studirala. Bez obzira što je nestala u mjesecu kada nema nastave, ni studija, ništa nije upućivalo na to da se dogodilo najgore.

  

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene