Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Županijskom sudu u Splitu potvrđena je optužnica protiv fra Šime Nimca i nekadašnje direktorice u Splitskoj banci Jasmine Bilonić. Tereti ih se za prodaju crkvenog zemljišta i zadržavanje novca


Optužno vijeće Županijskog suda u Splitu potvrdilo je danas optužnicu protiv bivšega župnika u Baškoj Vodi fra Šime Nimca i bivše direktorice u Splitskoj banci Jasmine Bilonić koje se tereti da su prodali vrijedno crkveno zemljište i zadržali novac.

Vezani članci Slika nije dostupna KRIVI SU Fra Šime dobio dvije godine, bankarica 21 mjesec zatvora Slika nije dostupna U petak presuda fra Šimi NImcu i bankarici Jasmini Bilonić

Županijsko državno odvjetništvo Nimca tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, a Jasminu Bilonić za poticanje na to nedjelo.

>> Podignuta optužnica protiv fra Šime Nimca

'Spis je sastavljen i dostavljen u kaznenu pisarnicu nakon čega će se dodijeliti raspravnom sucu', kratko je rekao glasnogovornik suda Neven Cambi.

Fratra i bankaricu tereti se da su bez odobrenja crkvenih vlasti za 9,8 milijuna kuna prodali crkveno zemljište u Baškoj Vodi. Novac, međutim, nisu predali crkvi nego za zadržali.

Drugooptuženu bankaricu, koja je po medijskim tvrdnjama bila i u ljubavnoj vezi s fratrom, tereti se da je novac trensferirala preko bankovnog računa. Veći dio novca od prodaje zemljišta je nestao dok je na računu bankarice pronađeno oko 2,3 milijuna kuna.

Fra Nimac i Jasmina Bilonić su od novca navodno kupili jahtu, luksuzni automobil i naposljetku zatvorili stara dugovanja prema bankama. Na suđenje će oboje sa slobode jer fra Šime Nimac nije bio pritvoren, dok je drugooptužena puštena na slobodu nakon što je sudac ispitao sve svjedoke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook