Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda svećeniku i bankarici

KRIVI SU Fra Šime dobio dvije godine, bankarica 21 mjesec zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za zlouporabu položaja i ovlasti optuženima je prijetila kazna zatvora od jedne do 10 godina zatvora.

Fra Šimi Nimac osuđen je na dvije godine zatvora, a bankarica Jasmina Bilonić na 21 mjesec zbog zlouporabe 9,8 milijuna kuna dobijenih prodajom crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Slijedi suđenje Potvrđena optužnica protiv fra Šime Nimca i njegove bankarice

Presudu na Županijskom sudu u Splitu im je izrekao sudac Slavko Lozina. Moraju platiti i 90 tisuća sudskih troškova.

Fra Šimu i Bilonić su tužitelji teretili za zlouporabu položaja te poticanje na to kazneno djelo. Županijsko državno odvjetništvo optužilo je fra Šimu da je bez znanja nadređenih sklopio ugovor i prodao crkveno zemljište za 9,8 milijuna kuna. Bilonić terete da je znala kako je novac stečen, i da je fra Nimca nagovorila da novac s crkvenog računa prebaci na osobni.

U petak presuda fra Šimi NImcu i bankarici Jasmini Bilonić

Nimac je u utorak završio svoju obranu te je rekao da je prilikom prodaje zemljišta ispoštovao sve odredbe kanonskog prava te nije prekoračio svoje ovlasti. Bilonić je pak optužila Nimca da se samo poslužio njome.

'Vjerovala sam mu jer sam religiozna osoba, a on je morao biti moralni kompas, pa poslovanje s njim nisam smatrala rizikom', kazala je Jasmina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene