Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno jutro

Potukli se Zavadlav i Majstorović: Čekali da se otvore vrata kantine, a onda je uslijedila tučnjava

Burno jutro u zadarskom zatvoru. Potukli su se Filip Zavadlav i Dean Majstorović - zvan Điđi. Pavosudni policajci su ih razdvojili.

Izbila je tučnjava u zadarskom zatvoru u utorak ujutro između dvojice istražnih zatvorenika iz Splita - Filipa Zavadlava i Deana Majstorovića, zvanog Điđi.

Majstorović i Zavadlav su bili u redu čekajući da pravosudni policajac otvori vrata od kantine kako bi zatvorenici mogli kupiti cigarete i druge potrepštine. U jednom trenu su se krenuli udarati šakama. Obojica su zadobila ogrebotine i masnice. Sve je trajalo manje od minute.

Pavosudni policajci su ih razdvojili, doznaje Slobodna Dalmacija. Tek treba vidjeti kakve će stegovne mjere dobiti zbog ovog sukoba.

O samoj tučnjavi nisu bili obaviješteni ni splitski sudac Dinko Mešin koji je zadužen za Majstorovićev predmet, ni njegova kolegica Višnja Strinić koja vodi ponovljeno suđenje Zavadlavu za trostruko teško ubojstvo.

Zavadlav je trebao u srijedu, četvrtak i petak biti na sudu zbog nastavku suđenja, ali je u utorak došla informacija da su ročišta odgođena zbog toga jer Zavadlavov novi odvjetnik po službenoj dužnosti, Toni Vukičević. Niti odvjetnik u srijedu ujutro nije znao da se Zavadlav potukao.

U istražnom zatvoru se nalazi Jerko Malvasija, zvani Jere, koji je je jedan od vrlo bliskih ljudi Deanu Majstoroviću. Tamo je zbog toga što je dio zločinačke organizacije kojoj je na čelu bio upravo Majstorović.

U travnju ove godine sudsko vijeće suca Dinka Mešina izreklo je u ponovljenom postupku novu nepravomoćnu presudu Điđijevoj skupini i to zbog pokušaja ubojstva i dilanja droge. Majstorović je osuđen na 11 godina, a Malvasija na šest godina zatvora. Osim sudjelovanja u planiranju paljenja objekata, preprodavao je drogu za Điđija. Malvasija je u svojoj obrani sve negirao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ovo su simptomi Eris stigao u Srbiju! Epidemiologinja objasnila kakva je situacija kod nas

"Nikakva zločinačka organizacija ovo nije niti sam ja član ičega. Ne poznam tog M. niti mi je Điđi ikad davao ikakve naredbe da ga pratim. Za drogu iz Južne Amerike sam saznao tek iz optužnice i o tome ništa ne znam. Oovi razgovori su snimani dok smo moja tadašnja cura i ja bili u krevetu. T je bilo moje laganje i muljanje. Bio sam drogiran i spreman na svakave perverzije, da joj se uvučem u gaćice pa sam zato svašta pričao. To nije istina, htio sam ispasti mangup pred njom", rekao je Malvasija.

Malvasija je prema optužnici po kojoj se Zavadlavu sudi u ponovljenom postupku, bio glavna meta njegovog ubilačkog pohoda u kojem je 11. siječnja 2020. godine hicima iz kalašnjikova ubio Marina Bobana i Juricu Torlaka te potom i Marina Ožića Paića koji je nailazio na motociklu "Suzuki Burgman".

Pročitajte i ovo Ilustracija Ne idu u pritvor Zaštitari swingerskog kluba pretukli sina poznatog odvjetnika, napadnuta i vozačica taksija. Pokušali i pucati na policajca

Zavadlav ga je najvjerojatnije zamijenio za Malvasiju. U optužnici se spominje da je nakon pucanja u Bobana i Torlaka, Zavadlav krenuo prema Kamenitoj ulici gdje se nalazi kuća obitelji Malvasija. Tamo nije našao Jerka pa je krenuo dalje ulicom kada je naišao Ožić Paić. Malvasija je kasnije u istrazi istaknuo da je jedno vrijeme vozio motor marke "Suzuki Burgman" sive boje koji je posudio od prijatelja.

Na suđenju Zavadlavu u travnju ove godine Malvasija je svjedočio kazvši da nema pojma zašto je "stavljen u ovu priču", prenosi Slobodna Dalmacija.

Tijekom istrage je Malvasija rekao da Zavadlava nije poznavao i da nikad nije imao kontakt s njim te da nije poznavao ni ubijenog Ožića Paića. Malvasija se tada požalio kako su mu mediji i Zavadlav uništili život. Dobacio je Zavadlavu neka kaže je li ga htio ubiti. Na odlasku iz sudnice, Malvasija je uputio pogled Zavadlavu i poručio mu: "Dođi u Lepoglavu". Zavadlav mu je odgovorio: "Ne čujem".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene