Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva ubojstva

Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima

Žena koja je ranjena u pucnjavi u Maksimiru u petak ujutro preminula je u bolnici. Za njezino ubojstvo osumnjičen je suprug. Drugo ubojstvo dogodilo se u četvrtak navečer, ali tijelo je otkriveno u petak. Policija otkriva što se do sada zna o ovim zločinima.

Zagrebačka policija istražuje dva ubojstva na suprotnim krajevima grada. U jednom slučaju, onome na Kvatriću, radi se o femicidu, a nove informacije o ubojstvu na Srednjacima novinarki Dnevnika Nove TV Josipi Krajinović otkrio je voditelj Službe općeg kriminaliteta Ravnateljstva policije Ivica Kropek.

Oba počinitelja ubojstava su uhićena. 

"Utvrđuje se povezanost sa žrtvom. Zasad možemo potvrditi da se radilo o nasilnom ulasku u stan gdje je žrtva usmrćena, ali točne okolnosti i povezanost između žrtve i počinitelja još uvijek su dio kriminalističkog istraživanja", objasnio je Kropek.

Kako se čini, nije se radilo o provali nepoznatoj osobi, što znači da su se žrtva i počinitelj poznavali.

Pročitajte i ovo Zoraya ter Beek 28 godina Mlada je, zdrava i zaljubljena, no odlučila je: "Umrijet ću u svibnju"

Što se tiče osumnjičenoga za ubojstvo supruge u Maksimiru, on je imao dozvolu za držanje vatrenog oružja. Uhićen je, ali je trenutno hospitaliziran.

"Prema procjeni medicinskog osoblja, on mora ostati u bolnici i pod nadzorom je policije. Za sada ne postoji mogućnost prikupljanja daljnjih informacija od te osobe", rekao je Kropek, ali nije želio otkriti koji je točan razlog hospitalizacije osumnjičenoga.

No, otkrio je kako obitelj nije od ranije poznata policiji, a nema ni evidencije o nekom ranijem nasilju u obitelji.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo nije pronađeno Načelnik policije o Dankinim ubojicama: "Oni o tome govore hladno, kao da su udavili mače". Otkrio i moguće razloge zašto kriju gdje je tijelo djevojčice

"U jednom od slučajeva ide se na kazneno djelo teško ubojstvo na štetu ženske osobe, dok se u slučaju ubojstva na Srednjacima još utvrđuju točne okolnosti i nakon toga će biti poznata kvalifikacija", objasnio je Ivica Kropek.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene