Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žena poginula na mjestu

Poznati detalji stravične nesreće u Sisku: "Auto je totalka, čak je motor ispao"

Aktualno Galerija Teška nesreća u Sisku Teška nesreća u Sisku Foto: Nikola Cutuk/Pixsell Nesreća u Sisku - 1 Nesreća u Sisku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća u Sisku - 2 Nesreća u Sisku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća u Sisku - 3 Nesreća u Sisku - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nesreća u Sisku - 4 Galerija 1/5 >>
Sisačko-moslavačka policija objavila je detalje prometne nesreće u Sisku u kojoj je poginula jedna, dok su četiri osobe teže ozlijeđene.

Objavljeni su detalji teške prometne nesreće u Sisku. 

"Jučer, 20. siječnja oko 18:50, u Lađarskoj ulici u Sisku dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala dok su četiri osobe teže ozlijeđene.

Do nesreće je došlo kada je 30-godišnjakinja upravljala automobilom sisačkih registracija te je nakon pretjecanja, uslijed neprilagođene brzine sišla s kolnika i najprije udarila u prometni znak, potom se vratila na kolnik, prešla na suprotnu prometnu traku i udarila u most.

Vozačica je na mjestu događaja smrtno stradala, a tijelo je prevezeno u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija.

Pročitajte i ovo Nekretnine Nijemci nisu na vrhu Ova zemlja na prvom je mjestu po kupnji nekretnina u Hrvatskoj. Iznenadit će vas i gdje se najviše kupuju

Putnici iz vozila su prevezeni u sisačku opću bolnicu gdje su 41-godišnjaku i 19-godišnjaku okvalificirane teže tjelesne ozljede, a 39-godišnjaku i 20-godišnjakinji teške tjelesne ozljede opasne za život.

"Po život opasne to su multiorganske ozljede, glave, prsnog koša, zdjelice, kao i sijaset koštanih prijeloma", objasnio je Robert Gjoni, dežurni kirurg u OB-u Sisak.

Spomenuta 20-godišnjakinja je u najtežem stanju. 

"S obzirom da je priključena na respirator, ostali nisu. Konzultirali smo i neurokirurga u Zagrebu tako da ne iziskuje jedan od pacijenata operativni zahvat od neurokirurga", istaknuo je Gjoni.

Na mjestu događaja obavljen je očevid, a policija će nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku u svezi ove prometne nesreće dostaviti izvješće", izvijestila je policija. 

"Otišao sam vidjeti što je. Auto je totalka, čak je motor ispao, na sredini ceste je bio. Jedan sivi auto je ovdje stajao, policija je poslikala registraciju, vjerojatno je nakon preticanja izašla tu. Vide se tragovi gdje je ona izašla s ceste, preko zemaljnog djela ju je zaneslo i odletjela je", ispričao je Marijan Knežević.

"Dolaskom do smrskanog auta iznutra se ništa nije čulo, a bio je pun osoba. Unutar vozila bio je totalni muk. U koordinaciji s djelatnicima Hitne pomoći krenuli smo sa spašavanjem. Rezali smo lim te ih izvlačili jednog po jednog, odnosno kako su liječnici odredili stupanj hitnosti nakon prvotnog pregleda unesrećenih jer je bilo životno ugroženih.

Muškarac na suvozačevu mjestu je bio pri sebi, ali u totalnom šoku i prikliješten tako da uopće ne znam kako je uspio pronaći mobitel i smoći snage nazvati pravi broj. Pazili smo na sve prilikom izvlačenja da nekoga ne bismo dodatno učinili invalidom. Nažalost, za djevojku koja je vozila nije bilo spasa", rekao je Josip Silaj, voditelj smjene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Sisak. 

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja Pripazite Hladni val može utjecati na zdravlje: Velika opasnost izdana je za Zagreb, a umjerena za Karlovac i Rijeku

Naveo je da prema zatečenom stanju, kad su pristigli na mjesto intervencije, sigurnosni pojas je imao jedino suvozač.

Neki od poznanika preminule žene rekli su da je poginula djevojka bila oprezna vozačica.

"Naša A. ne bi sjela za volan s glavom u torbi jer zna da je doma čeka dijete. Ona je vrlo brižna osoba i svašta je prošla u životu. Dušebrižnici sad iz zlobe komentiraju svašta i tako je nebitno jesu li se vraćali s nekog druženja i roštilja. Sigurno nije željela odvesti sebe u smrt i ugroziti živote svojih prijatelja. Cesta je bila skliska. Treba imati na umu da je njezino dijete školske dobi i da će sve gadarije koje se pišu o njezinoj majci ona jednoga dana čitati", odrješito je za Jutarnji rekla prijateljica preminule žene.

Ovom ulicom, ona nije ravna, ima nekoliko zavoja, bilo je pitanje dana gledajući kako ljudi brzo voze, kad će se nešto dogoditi", napomenuo je Knežević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene