Vatrogasci, ilustracija
Vatrogasci, ilustracija Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

U Općinskom državnom odvjetništvu u Puli ispitan je 69-godišnjak osumnjičen da je podmetnuo požar u svojem apartmanu u Rovinju.


69-godišnjak je 21. listopada u apartmanu na području grada Rovinja, u kojem je stanovao i u čijoj neposrednoj blizini se nalaze obiteljske kuće drugih ljudi, otvorio sigurnosne ventile na dvije plinske boce.

Došlo je do istjecanja plina iz boca i stvaranja njegove velike koncentracije u prostoru apartmana. Na više mjesta u apartmanu ostavio je zapaljivu tekućinu s kojom je izazvao požar.

Došlo je do snažne eksplozije i velikog požara, a potom i više manjih eksplozija koje su uništile apartman i oštetile okolne kuće. 69-godišnjak je pritom dobio opekline koje nisu teške naravi, a na objektima je prouzročio štetu velikih razmjera.

Davorka Židak, voditeljica intezivnog odjela KB-a Dubrava Liječnica o situaciji u KB Dubrava: "Nikad nisam doživjela da pacijent nema što jesti. Tempo je ubojit, vrlo brzo ćemo dosegnuti svoj maksimum"

Pronađena tijela sedmorice migranata Strava na putu iz Srbije za Paragvaj: Sedmorica migranata preminula u kontejneru s gnojivom

"Sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola je 24. listopada 2020. podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage odredio je rješenjem istražni zatvor protiv okrivljenika po predloženoj osnovi", priopćeno je iz državnog odvjetništva.