Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Htjeli su u EU

Strava na putu iz Srbije za Paragvaj: Sedmorica migranata preminula u kontejneru s gnojivom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kontejneru s gnojivom, koji je u Paragvaj stigao brodom iz Srbije, pronađeno je sedam tijela.

Sedmorica migranata htjela su iz Srbije ilegalno prijeći u neku od zemalja zapadne Europe. U petak su paragvajske vlasti objavile da je u kontejneru s gnojivom pronađeno sedam tijela za koja se sumnja da su migranti.

Vjeruje se da su migranti umrli u kontejneru na brodu, još tijekom srpnja. Među sedmoricom migranata su četiri Marokanca, dva Alžirca i jedan Egipćanin. Pretpostavlja se da su se odlučili ukrcati se u kontejner i sakriti kako ih policija ne bi uhvatila te da je njihov cilj bila neka od država na zapadu EU.

Kontejner je zatvoren i na put prema Paragvaju je krenuo 22. srpnja. Tri mjeseca, brodom je plovio do luke u predgrađu Asunciona, glavnog grada Paragvaja. Kod sedmorice preminulih su pronađene količine hrane i vode za trodnevno, a ne tromjesečno putovanje. Preminuli su od nedostatka kisika, hrane i vode, piše ABC News.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRENOSI GUARDIAN Stravične optužbe na račun hrvatske policije o zlostavljanju migranata. Božinović: "I prijašnje tvrdnje pokazale su se neutemeljenima"

Pročitajte i ovo Migranti u Hrvatskoj - 3 Sve je uhodano Krijumčari migranata otkrili još lakši i bolji način: "Bio sam s čovjekom kad je plaćao policajcu 20.000 eura. Davao je to na stol da mu kaže ima li akcije"

Vernon Rempel Baerg, vlasnik kontejnera koji je pronašao tijela i dojavio to policiji, rekao je da je "osjetio snažan smrad" dok su istovarali palete. Vidio je kosti i ostatke tijela. "Sedam godina uvozim gnojivo iz Srbije, do sada nije bilo problema", rekao je Rempel Baerg.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene