Pronađena tijela sedmorice migranata
Pronađena tijela sedmorice migranata Foto: Afp

U kontejneru s gnojivom, koji je u Paragvaj stigao brodom iz Srbije, pronađeno je sedam tijela.


Sedmorica migranata htjela su iz Srbije ilegalno prijeći u neku od zemalja zapadne Europe. U petak su paragvajske vlasti objavile da je u kontejneru s gnojivom pronađeno sedam tijela za koja se sumnja da su migranti.

Vjeruje se da su migranti umrli u kontejneru na brodu, još tijekom srpnja. Među sedmoricom migranata su četiri Marokanca, dva Alžirca i jedan Egipćanin. Pretpostavlja se da su se odlučili ukrcati se u kontejner i sakriti kako ih policija ne bi uhvatila te da je njihov cilj bila neka od država na zapadu EU.

Kontejner je zatvoren i na put prema Paragvaju je krenuo 22. srpnja. Tri mjeseca, brodom je plovio do luke u predgrađu Asunciona, glavnog grada Paragvaja. Kod sedmorice preminulih su pronađene količine hrane i vode za trodnevno, a ne tromjesečno putovanje. Preminuli su od nedostatka kisika, hrane i vode, piše ABC News.

Davor Božinović Stravične optužbe na račun hrvatske policije o zlostavljanju migranata. Božinović: "I prijašnje tvrdnje pokazale su se neutemeljenima"

Migranti u Hrvatskoj - 3 Krijumčari migranata otkrili još lakši i bolji način: "Bio sam s čovjekom kad je plaćao policajcu 20.000 eura. Davao je to na stol da mu kaže ima li akcije"

Vernon Rempel Baerg, vlasnik kontejnera koji je pronašao tijela i dojavio to policiji, rekao je da je "osjetio snažan smrad" dok su istovarali palete. Vidio je kosti i ostatke tijela. "Sedam godina uvozim gnojivo iz Srbije, do sada nije bilo problema", rekao je Rempel Baerg.