Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IPAK ĆE ODGOVARATI?

Podignuta optužnica zbog smrti dvomjesečne bebe: Ocu prijeti do 15 godina zatvora

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 24-godišnjeg oca koji je zlostavljao svog dva mjeseca starog sina koji je od posljedica preminuo u ožujku ove godine.

Iako se nakon prvotnih izvida zaključeno da nema elemenata kaznenog djela u slučaju smrti dvomjesečnog dječaka koji je 30. ožujka preminuo u zagrebačkom Kliničkom bolničkom centru Rebro, njegov bi 24-godišnji otac iz turopoljskog kraja ipak mogao kazneno odgovarati za njegovu smrt.

Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je protiv njega podignulo optužnicu u kojoj ga se tereti da je 27. ožujka u svom stanu fizički zlostavljao svog sina, zbog čega je on dobio brojne ozljede te je od posljedica istih preminuo tri dana kasnije. Prijeti mu do 15 godina zatvora, a Županijski sud u Velikoj Gorici mu je produljio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Pročitajte i ovo Petro Porošenko Komentar na rat Bivši ukrajinski predsjednik oštro: "Putin je već 22 godine ludi manijak"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljednje počivalište VIDEO Biste li ovo jeli? Djevojka obilazi groblja kako bi oživjela recepte, ubrzo je postala hit na društvenim mrežama

Podsjetimo, optuženi je muškarac 27. ožujka nazvao Hitnu pomoć i rekao: "Molim vas, dođite, sinu nije dobro. Prestao je disati. Curi mu krv iz nosa." Na putu do KBC-a Rebro uslijedila je reanimacija, djelatnici Hitne pomoći uspjeli su uspostaviti funkcije srca, ali ne i disanja pa je dvomjesečno dijete spojeno na respirator. Liječnici su u bolnici uspjeli uspostaviti i funkciju pluća, ali je mozak očito predugo bio bez kisika te je dijete preminulo.

Djelatnici bolnice su o slučaju obavijestili policiju zbog sumnje da su ozljede nastale nasiljem. Otac peteročlane obitelji je prenoćio u policijskoj postaji kako bi se utvrdile sve okolnosti. Pritom je odbacio svaku vrstu odgovornosti rekavši kroz suze da je njegov sin, s kojim on u trenutku nastanka ozljeda bio sam, najednom prestao plakati pa ga je pokušao reanimirati.

U slučaj se umiješao i Centar za socijalnu skrb koji je iz obitelji izdvojio drugo dvoje djece i smjestio ih u dom. Nakon što je utvrđeno da obitelj živi u normalnim uvjetima, djeca su vraćena svojim roditeljima. Međutim, u lipnju je otac ispitan u prostorijama tužiteljstva koje je pokrenulo istragu i odredilo me pritvor kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio kazneno djelo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene