Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljednje počivalište

VIDEO Biste li ovo jeli? Djevojka obilazi groblja kako bi oživjela recepte, ubrzo je postala hit na društvenim mrežama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadgrobni spomenici neke podsjećaju na žalovanje, za druge znače odavanje počasti bližnjima, ili, uz malo mašte, evociraju kostur ruke koji proviruje iz tek zakopana groba.

Jedna Amerikanka je počela prezentirati prave knjige recepata za kuhanje na Tik Toku, gdje su njezine video snimke objavljene na računu @ghostlyarchive pregledane milijunima puta.

Crumble od kruški, tart s borovnicama ili bomboni od karamela: za svaki gurmanski epitaf, Rosie Grant, 33-godišnja bibliotekarka, ima jednak pristup.

Zbog ograničenih uputa, s obzirom na to da "na nadgrobnom spomeniku nema puno mjesta", rekla je, mora prvo pogoditi vrijeme i temperaturu pečenja, prije nego zahvaljujući komentarima objavljenima ispod video snimke svojeg prvog pokušaja ne usavrši iduće korake.

@ghostlyarchive Replying to @ceia989 ingredients and recipe for Beverly’s meatloaf #recipegravestone #gravestonerecipe ♬ I'm So Hungry - Karter Zaher

Rosie Grant je sasvim slučajno naišla na prvi recept s drugog svijeta. Riječ je bila o bečkim keksima s maslacem Naomi Odesse Miller Dawson koja je umrla 2009. u dobi od 87 godina, a pokopana je na groblju Green-Wood u Brooklynu u New Yorku.

@ghostlyarchive Just booked my next trip to visit another #recipegravestone! #taphophile #gravestonerecipe #gravetok #cemeteryexploring #cemeterytok #recipesoftiktok ♬ Scott Street (Slowed Down) - Phoebe Bridgers

Tada je radila u digitalnoj arhivi groblja u Washingtonu gdje je otkrila svijet ljubitelja groblja. Pokrenula je profil na Tik Toku posvećen neočekivanim čudesima koja se mogu naći na tim mjestima posljednjeg počivališta i, informiravši se, naposljetku objavila recept gđe. Dawson na internetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kreativnost na djelu U što su se to maskirali? Kreativnim kostimima potaknuli na razmišljanje, provjerite možete li ih odgonetnuti

Pročitajte i ovo A Nightmare on Elm Street Koji je vaš favorit? Top pet Halloween filmova koji su za svaku publiku: Od apsolutnih klasika do filmova upisanih u povijest kinematografije!

Od te prve video snimke objavljene u siječnju, Grant je otkrila tucet recepata, a većinu su joj poslali drugi ljudi putem interneta. Privukla je 108.000 pretplatnika i snimke su joj na Tik Toku pregledane milijunima puta pred Halloween odnosno Noć vještica koju se slavi širom svijeta 31. listopada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene