Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog teške prometne nesreće

Podignuta optužnica protiv Marina Čolaka i Dalibora Opačka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marin Čolak i Dalibor Opačak su 5. studenoga 2010. godine skrivili prometnu nesreću u kojoj je poginula 20-godišnja Ivana Obad.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu pred Općinskim sudom protiv Marina Čolaka (28) i Dalibora Opačka (35) zbog izazivanja prometne nesreće 5. studenog 2010. godine na autocesti A-6 u smjeru Rijeke prilikom čega je smrtno stradala Ivana Obad (20).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utrka na autocesti S Marina Čolaka istraga proširena i na Dalibora Opačka

>> VIDEO: Ferrari Marina Čolaka se pretvorio u buktinju

>> 'Bog mi je svjedok da nisam kriv za pogibiju Ivane Obad'

Tereti ih se da su se vozili protivno propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prevelikom brzinom pristajući na sve posljedice koje zbog takve vožnje mogu proizaći i to Čolak u svom autu marke Ferrari 131 Modena u kojem se kao suvozač nalazila djevojka, a Opačak automobilom marke Nissan 350 Z.

>> S Marina Čolaka istraga proširena i na Dalibora Opačka

Čolaka se tereti da je na 1,9 kilometru navedene autoceste, zbog prevelike brzine od 188 kilometara na sat nepravilno procijenio položaj svog vozila u odnosu na druga vozila, te iako to nije mogao učiniti bez ugrožavanja drugih sudionika u prometu, počeo prelaziti iz lijeve preticajne u desnu prometnu traku pri čemu je zapriječio prolaz okrivljenom Opačku koji je vozilom Nissan 350 nepropisno, po desnoj voznoj traci brzinom od 210 kilometara na sat pretjecao prvookrivljenika, a zbog prevelike brzine nije uspio na vrijeme poduzeti kočenje niti održati dovoljan razmak od vozila prvookrivljenika.

Prednjim lijevim bočnim dijelom vozila je udario u zadnji desni bočni dio vozila Ferrari 131 Modena nakon čega je došlo do zanošenja vozila i slijetanja u desno van kolnika te zapaljenja i eksplozije spremnika za gorivo pri čemu je suvozačica zadobila mnogostruke ozljede od kojih je preminula na mjestu nesreće. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene