Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH)
Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH)

Muškarac kojeg je policija uhitila zbog optužbi da je organizator spektakularne pljačke dijamantnog nakita, na ispitivanju u Državnom odvjetništvu rekao je da je nezaposlen, da nema imovine, ali je predložio da će platiti 50.000 eura jamčevine.


Šezdesetogodišnjeg Vinka Tomića, alias Vinko Osmakčić, alias Juro Markelić hrvatska policija je prije dva dana uhitila u okolici Samobora, objavio je Jutarnji list. Pod višestrukim identitetima dovodi se u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u različitim europskim državama u sklopu kriminalne organizacije Pink Panther, piše Jutarnji.

Vezani članci Slika nije dostupna Filmska pljačka u Brazilu: Maskirani i naoružani upali na aerodrom, oteli dvoje ljudi i ukrali 750 kilograma zlata Uhićen zbog krađa iz vozila uporabom uređaja za ometanje signala (Foto: PU zadarska) - 3 Nesvakidašnje provale u automobile u Zadru: Muškarac blokirao daljinske ključeve vlasnicima pa pokrao 100.000 kuna

Na ispitivanju u Državnom odvjetništvu rekao je da je nezaposlen te da nema imovine. Ali usprkos tome što nema nikakvu imovinu, Tomić je na pritvorskom ročištu predložio da ga se pusti uz jamčevinu od 50.000 eura koju bi mogla prikupiti njegova obitelj, piše list.

U Las Vegasu 2002. zbog pljačke draguljarnice, osuđen je pod imenom Juro Markelić. Tijekom postupka u Las Vegasu Markelić je tvrdio je da je kuhar koji zarađuje oko 1500 dolara mjesečno, a na sudu je angažirao poznatog američkog odvjetnika Johna Momota. Tada se nagodio na kaznu od godinu dana zatvora.

Pod imenom Vinko Osmakčić je 1995. osuđen na Havajima zbog pljačke milijun dolara vrijednih satova.

Uz njega, policija je u srijedu u koordiniranoj akciji uhitila još dvojicu hrvatskih državljana.

Država daje poslovne prostore u zakup u centru Zagreba: Pogledajte što se nudi već od 677 kuna

Prije 100 godina završio ''rat koji je trebao okončati sve ratove''