Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crni praznik

Pet mrtvih u prometu u manje od 12 sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nažalost, upravo kad se počelo govoiti u smanjenju broja nesreća sa tragičnim posljedicama - u zadnja 24 sata pet je ljudi poginulo na hrvastkim prometnicama.

Bilo je tu svega, od gustog prometa, vjetra i skliskih kolnika, do čak i nevjerojatne vozačke greške. No kako nazvati ono što se dogodilo u Jastrebarskom? 60- godišnji vozač, bezglavo jureći 190 kilometara na sat središtem Jastrebarskog, usmrtio je djevojku i teško ozlijedio jednog mladića.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća

>> Dvije osobe poginule u frontalnom sudaru na A1

>> Mercedes sa 190 km/ h pokosio mladu pješakinju

Vozeći tom nevjerojatno velikom brzinom kroz sam centar Jastrebarskog, pokosio je semafor, razbijao izloge i gazio pješake. 18-godišnjakinja je nasmrt pregažena, a 17-godišnjak je teško ozlijeđen, dok se i sam vozač nalazi u kritičnom stanju. Građani Jastrebarskog danas su u tišini prolazili kobnom ulicom.

Statistika govori u prilog smanjenju prometnih nesreća s fatalnim posljedicama

I kod Preloga su sinoć zbog brzine dvojica 30-godišnjaka sletjela u kanal hidroelektrane i utopila se. Današnje vijesti su loše, ali polugodišnja statistika govori drugačije i u prilog smanjenju fatalnih prometnih nesreća.

>> U sat vremena tri prevrtanja vozila zbog bure

'Tijekom prvih 6 mjeseci tekuće 2009. godine, u odnosu na 2008. godinu, poginulo je 65 sudionika u prometu manje', kazao nam je Marjan Vučko iz odjela za sigurnost cestovnog prometa. 'I to zahvaljujući medijskom forsiranju crne kronike, permisivnijem zakonu, ali i neimaštini, pa je plaćanje kazni luksuz. No još uvijek ima neinformiranih, neposlušnih i dobrostojećih. I svima im se uvijek jako žuri', zaključio je Vučko.

Treba li postrožiti kazne za prometne sa smrtnom posljedicom?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene