Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV doznaje

Incident u vojarni: Vojnik teško ozlijeđen tijekom obuke, oglasili se iz MORH-a

Aktualno Galerija Vojnik ozlijeđen na obuci - 1 Vojnik ozlijeđen na obuci - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vojnik ozlijeđen na obuci - 2 Vojnik ozlijeđen na obuci - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vojnik ozlijeđen na obuci - 3 Vojnik ozlijeđen na obuci - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vojnik ozlijeđen na obuci - 4 Galerija 1/4 >>
Došlo je do incidenta u vojarni u Delnicama. Ozlijeđen je hrvatski vojnik koji je na obuci rukovao zasad nepoznatim pirotehničko-eksplozivnim sredstvom.

Ozljeda šake sanirana mu je u KBC-u Rijeka. Teško su mu ozlijeđene i oči, potvrđeno je reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Pezo Moskaljov iz izvora bliskih Glavnom stožeru.

Vojna policija pokrenula je istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do nesreće te je li riječ i o čijem propustu.

Sve se odigralo nekoliko sati nakon što je iz Zapovjedništva Specijalnih snaga otišao predsjednik države Zoran Milanović s delegacijom.

Pročitajte i ovo Vojnici angažirani na poplavama Odluka ministra Banožić povisio naknade vojnicima angažiranim na poplavama: Poznat iznos koji dobivaju po danu

Vojnik iz vojarne u Delnicama ozlijeđen je prilikom pripreme poligona za provođenje planirane obučne aktivnosti u četvrtak navečer, izvijestili su iz Ministarstva obrane u petak te dodali da su ozljede vojnika sanirane.

Vojnik je zadobio ozljede šake i očiju, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC- u Rijeka gdje su mu ozljede uspješno sanirane.

Incident se dogodio u vojarni "Stožerni brigadir Ante Šaškor" u Delnicama i u tijeku je utvrđivanje svih relevantnih okolnosti pa iz MORH-a navode da nisu u mogućnosti iznositi bilo kakve informacije.

Pročitajte i ovo Anja Šimpraga potpredsjednica Vlade Šimpraga o APN kreditu Banožića: "Mogla sam se prijaviti za stambeno zbrinjavanje, ali nisam"

"Napominjemo pritom kako su prilikom redovnih i vježbovnih aktivnosti Hrvatske vojske uvijek moguće izvanredne situacije te kako se u navedenim slučajevima primjenjuju standardni operativni postupci i procedure", naveli su u priopćenju.

Istaknuli su i da im je sada najvažnije zdravlje, odnosno uspješan oporavak ozlijeđenog pripadnika Hrvatske vojske.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene