Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OZDRAVIO MU ODVJETNIK

Nije bježao, nego mu je branitelj bio bolestan: "Dopratio sam branjenika u pritvor čim sam izašao iz izolacije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičeni zbog prijetnje načelniku Udbine u ponedjeljak je u pratnji odvjetnika stigao u gospićki zatvor. Ranije se nije javljao, jer mu je branitelj imao koronu.

U pratnji svog branitelja Nevena Antića, osumnjičeni zbog prijetnje načelniku Udbine, 49-godišnji Darko Amić iz Perušića, u ponedjeljak je stigao u zatvor u Gospiću. U zatvor se do sada nije javljao, jer mu je branitelj imao koronu.

Njemu je naime, u petak karlovački sudac istrage odredio 30-dnevno zadržavanje u istražnome zatvoru, zbog sumnje da je 20. siječnja 2022. u jednom ugostiteljskom objektu u Udbini, skupa sa dvojicom svojih sinova prijetio načelniku Udbine Josipu Seučeku. Kako je stajalo u službenom priopćenju, prijetnja je bila upućena vezano za njegov rad i postupanje, a s ciljem da ga ustraše“, čime su kod njega izazvali "osjećaj straha i nesigurnosti".

Dvojicu Amićevih sinova policija je dopratila u istražni zatvor odmah nakon što je sudac donio rješenje. Darko Amić formalno se vodio kao osumnjičenik u bijegu, no njegov branitelj, zagrebački odvjetnik Neven Antić rekao je kako njegov branjenik nije nigdje bježao.

Kaže da je zbog korone bio u izolaciji, a Amić je inzistirao da ga baš branitelj doprati u pritvor.

"Nije u pitanu bijeg, obavijestio sam policiju o svojoj izolaciji", kazao nam je Antić u telefonskom razgovoru. Rješenje o istrazi, napominje, doneseno je u petak.  

Branitelj nije htio navoditi detalje, samo nam je potvrdio da se čeka davanje iskaza pred nadležnim tužiteljstvom. Amić, kaže, ima nekoliko nekretnina i pretpostavlja da je za to vrijeme boravio u jednoj od njih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna problematični amići Karlovački sudac strpao u zatvor braću koja su prijetila ličkom načelniku, rezervirao mjesto i za njihova oca

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prijetili načelniku Napeto u Lici: Rodbina uhićenih okupila se pred zgradom državnog odvjetništva

Načelnik Udbine Josip Seuček u ranijoj izjavi za Hinu rekao je da se radi o trajnom problemu nekontrolirane ispaše nečuvane stoke u vlasništvu više obitelji, direktno na štetu drugih poljoprivrednika, ali i o ugrožavanju sigurnosti ljudi u prometu, također zbog nekontroliranog kretanja njihove stoke.

Policija je ranije izvještavala o naletima vozila na konje koje Amići i njihova rodbina ostavljaju bez nadzora, a za što su neki od njih već bili pravomoćno kažnjavani.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene