Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GOSPODARSKI KRIMINAL

Lepezom malverzacija oštetio tvrtku za više od dva milijuna kuna: Policija objavila detalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Križevački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem zbog sumnje da je počinio nekoliko kaznenih djela u sferi gospodarskog kriminala.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 39-godišnjakom s područja Osječko-baranjske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Sumnja se da je osumnjičeni kao djelatnik trgovačkog društva s području Koprivničko-križevačke županije 2018. godine s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi za drugo trgovačko društvo s područja Virovitičko-podravske županije, na štetu trgovačkog društva kojeg je zaposlenik, a o čijim interesima je bio dužan brinuti, ovjeravao neistinito zaprimanje nekoliko tisuća tona određene robe, izvijestila je policija.

Na temelju navedenog, oštećeno trgovačko društvo izvršilo je plaćanje neistinito zaprimljene robe trećem trgovačkom društvu, koje je neisporučenu robu platilo trgovačkom društvu s područja Virovitičko-podravske županije te je na taj način osumnjičeni oštetio trgovačko društvo čiji je zaposlenik za 2.286.888,99 kuna, ostvarivši trgovačkom društvu s područja Virovitičko-podravske županije protupravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gospodarske malverzacije Ispostavljali lažne račune: Dvojac iz Vinkovaca oštetio državu za gotovo 17 milijuna kuna
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utaja poreza Direktor tvrtke kod Siska malverzacijama s porezom priskrbio si više od 1,7 milijuna kuna

Također, osumnjičeni je u vezi neistinitog primitka spomenute robe izradio neistinitu dokumentaciju koju je svojim potpisom ovjerio kao istinitu i dostavio na knjiženje u oštećeno trgovačko društvo.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je policija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene