Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Sisačko-moslovačka policija osumnjičila je 43-godišnjeg muškarca da se, kao direktor tvrtke sa sjedištem u Mošćenici kod Siska, gospodarskim malverzacijama nezakonito okoristio za 1,7 milijuna kuna.


Iz policije su u ponedjeljak priopćili da su po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je kao direktor na štetu tvrtke počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te utaje poreza ili carine.

Vezani članci Policija, ilustracija Velika policijska istraga riješila niz pljački: Pljačkali po Zagrebu 11 godina, ukrali više od 12 milijuna kuna! Policijski očevid, ilustracija Kod Knina automobilom naletjeli na kravu i prevrnuli se na krov, ozlijeđeni putnik i vozač

Istragom je utvrđeno da je od početka siječnja do kraja prosinca 2018., s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, dao netočne podatke o obračunu PDV-a, odnosno koristio oslobođenje od plaćanja pretporeza suprotno zakonu.

Na taj je način, tvrde u policiji, pribavio protupravnu imovinsku korist od 1.707.800 kuna.

Zbog navedenih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podneseno je posebno izvješće, kao dopuna kaznene prijave Ministarstva financija.