Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utaja poreza

Direktor tvrtke kod Siska malverzacijama s porezom priskrbio si više od 1,7 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sisačko-moslovačka policija osumnjičila je 43-godišnjeg muškarca da se, kao direktor tvrtke sa sjedištem u Mošćenici kod Siska, gospodarskim malverzacijama nezakonito okoristio za 1,7 milijuna kuna.

Iz policije su u ponedjeljak priopćili da su po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je kao direktor na štetu tvrtke počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te utaje poreza ili carine.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija bilo je tragova krvi Noćno divljanje u Vrgorcu: Pijani razbijali lokal pa napali policiju Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata

Istragom je utvrđeno da je od početka siječnja do kraja prosinca 2018., s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, dao netočne podatke o obračunu PDV-a, odnosno koristio oslobođenje od plaćanja pretporeza suprotno zakonu.

Na taj je način, tvrde u policiji, pribavio protupravnu imovinsku korist od 1.707.800 kuna.

Zbog navedenih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podneseno je posebno izvješće, kao dopuna kaznene prijave Ministarstva financija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene