Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Četrdesetogodišnjak iz Pule osuđen je na šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog maltretiranja bivše partnerice. Optuživao ju je za prevaru, razbijao njezine stvari i stavio joj skalpel ispod vrata tražeći od nje da prizna s kim ga je varala.


Punih pola godine trajala je obiteljska drama koju je na jednom zadarskom otoku proživljavala partnerica 40-godišnjaka iz Pule, koji je ovih dana osuđen na šestomjesečnu zatvorsku kaznu.

Učestalo ju je optuživao za prevaru, ispisivao na papiru muška imena te je tjerao da prizna s kim je bila, kidao njezinu odjeću, razbijao namještaj, ponižavao i maltretirao na posebno brutalne načine.

U prosincu 2020. godine na plaži joj je predočio papire na kojima je bilo napisano nekoliko muških imena, stavio joj skalpel ispod vrata i rekao: "Samo kaži slučajno da nisi u vezi s njim, ja ću riješiti i tebe i sebe jer nemam razloga za živjeti". Skalpel joj je pod vratom držao petnaestak minuta. Nakon toga žena ga je napustila i odselila se, navodi portal 057info.

Stop zlostavljanju, ilustracija Sustav i dalje nema odgovor: "Osamdeset posto ubijenih žena žrtve su bliskih osoba"

Slika nije dostupna Strah i borba bez prestanka: Tisuće žena podijelile svoja iskustva nasilja i razloge zašto ga nisu prijavile

"Ujutro se dignem, pijemo skupa kavu, ona mi prolije kavu u oči. Mirno obrišem oči, promijenim majicu i skuham novu kavu, ali ne ide", izjavio je na suđenju tijekom kojeg je partnetricu optužio i za krađu novca. Sud ga je proglasio krivim zbog nasilja u obitelji te prijetnje.

Osuđen je na kaznu zatvora od 14 mjeseci, ali osam neće odslužiti ako za tri godine ne ponovi drugo kazneno djelo.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju