Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon godinu dana

Kaznena prijava protiv ravnateljice i pedagoginje škole: Nisu prijavile vršnjačko nasilje

Vršnjačko nasilje
Vršnjačko nasilje Foto: Getty Images
Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv ravnateljice i pedagoginje karlovačke osnovne škole zbog, kako se navodi, "neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta i drugih ranjivih skupina ili postupanja protivno pravilima struke".

Riječ je o slučaju iz svibnja prošle godine kada je u Opću bolnicu Karlovac primljen učenik s razderotinama na licu, ozljedom na tjemenu i potresom mozga, a škola je informirala liječnike i roditelje da se ozlijedio nesretnim slučajem na dječjem igralištu. Kasnije se utvrdilo kako je bio žrtva vršnjačkog nasilja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dječja pravobraniteljica upozorava Prijava za nasilje među djecom ima sve više, no koliko u njima ima istine? ''Neki roditelji pišu ružne komentare o drugoj djeci''

Roditelji su medijima ispričali kako im je vodstvo škole to prikazalo kao nesretan slučaj, a ne vršnjačko nasilje. Zato su cijeli slučaj prijavili policiji i prosvjetnoj inspekciji.

Kako se navodi u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva Karlovac, okrivljenicama se stavlja na teret da su kazneno djelo počinile 5. svibnja 2022. u Karlovcu.

Pročitajte i ovo Plišani medo ispod kreveta PITANJE BUDUĆNOSTI Nasilje u školama: ''Ne možemo od djece i mladih očekivati da se ponašaju drugačije ako im nismo pokazali kako''

Pročitajte i ovo Vrtićka djeca - 2 TUŽNA SVAKODNEVNICA Nasilje u školama: ''Čak i kada prijave odraslima što se događa, razumijevanje izostaje, a njihova patnja nastavlja se u tišini''

Prvookrivljenica kao ravnateljica jedne obrazovne ustanove i drugookrivljenica kao stručna suradnica i pedagoginja te osoba koja je imenovana kao stručna osoba za koordiniranje aktivnosti vezanih za problematiku nasilja postupile su suprotno odredbama Pravilnika o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene