Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog kažnjiva djela računalne prijevare, pri čemu je šibenska Jadranska banka oštećena za 33.800 kuna, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku Općinskom sudu je podnijela optužni prijedlog protiv dvojice koji su lani s bankomata te banke presnimavali magnetne zapise s kartica.


Kako se navodi u priopćenju Općinskoga državnog odvjetništva, riječ je o srbijanskim državljanima S. V. (1972.) i B.M. (1985.). 

Vezani članci Michael Jordan i Yvette Prieto na jahti u Šibeniku Jordana u Šibeniku dočekala gomila obožavatelja, no legendarni košarkaš ostao je uživati na jahti s lijepom suprugom Šibenski zatvor, ilustracija Skandal u šibenskom zatvoru: Policija razbila dilerski lanac, među glavnim operativcima i - zaposlenik zatvora

Okrivljeni su da su u listopadu prošle godine na jednom od bankomata Jadranske banke d. d. u Šibeniku postavili još neutvrđen elektronički uređaj te njime presnimavali
magnetne zapise s platnih kartica. 

Tako su presnimili podatke s većeg broja kartica raznih banaka, a vlasnici tih kartica su se u listopadu koristili tim bankomatom Jadranske banke.

Mjesec dana nakon te "akcije", u studenom 2006., okrivljenici su magnetskim karticama s presnimljenim podatcima u više navrata na trima bankomatima u Pirotu u Srbiji podizali novac s računa šestero vlasnika presnimljenih kartica te su tako Jadransku banku oštetili za 33.880 kuna.

Kako se doznaje u šibenskoj policiji, okrivljeni srpski državljani već su uhićeni u Srbiji zbog drugih kažnjivih djela i to na temelju Interpolove tjeralice.

Tada su kod njih nađene i krivotvorene kartice s presnimljenim podatcima s bankomata Jadranske banke. 

U šibenskoj policiji podsjećaju kako su i oni još potkraj prošle godine zbog navedena kažnjiva djela raspisali međunarodnu tjeralicu za nepoznatim počiniteljima.