Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optužni prijedlog protiv dvojice zbog presnimavanja na bankomatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog kažnjiva djela računalne prijevare, pri čemu je šibenska Jadranska banka oštećena za 33.800 kuna, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku Općinskom sudu je podnijela optužni prijedlog protiv dvojice koji su lani s bankomata te banke presnimavali magnetne zapise s kartica.

Kako se navodi u priopćenju Općinskoga državnog odvjetništva, riječ je o srbijanskim državljanima S. V. (1972.) i B.M. (1985.). 

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Okrivljeni su da su u listopadu prošle godine na jednom od bankomata Jadranske banke d. d. u Šibeniku postavili još neutvrđen elektronički uređaj te njime presnimavali
magnetne zapise s platnih kartica. 

Tako su presnimili podatke s većeg broja kartica raznih banaka, a vlasnici tih kartica su se u listopadu koristili tim bankomatom Jadranske banke.

Mjesec dana nakon te "akcije", u studenom 2006., okrivljenici su magnetskim karticama s presnimljenim podatcima u više navrata na trima bankomatima u Pirotu u Srbiji podizali novac s računa šestero vlasnika presnimljenih kartica te su tako Jadransku banku oštetili za 33.880 kuna.

Kako se doznaje u šibenskoj policiji, okrivljeni srpski državljani već su uhićeni u Srbiji zbog drugih kažnjivih djela i to na temelju Interpolove tjeralice.

Tada su kod njih nađene i krivotvorene kartice s presnimljenim podatcima s bankomata Jadranske banke. 

U šibenskoj policiji podsjećaju kako su i oni još potkraj prošle godine zbog navedena kažnjiva djela raspisali međunarodnu tjeralicu za nepoznatim počiniteljima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene