Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optužena skupina krijumčara ljudi uhićena u akciji 'Put 2'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmeročlanu skupinu, uhićenu u akciji 'Put 2', USKOK je pred zagrebačkim Županijskim sudom optužio da su od travnja do rujna prošle godine iz Albanije i Kosova prokrijumčarili 167 ilegalnih migranata u zemlje zapadne Europe, pri čemu su 'zaradili' najmanje 139.000 kuna.

Optužene se tereti da su s nepoznatim osobama iz inozemstva dogovorili ilegalno prebacivanje većeg broja migranata preko Hrvatske u Sloveniju i Italiju. Za tu uslugu stranci su im osobno ili putem Western Uniona plaćali novčanu naknadu, a u istrazi je utvrđeno da im je samo preko te dostavljačke službe isplaćeno 139.000 kuna.

Pročitajte i ovo Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Dnevnik.hr) Dvoje strani državljani Uskok podigao optužnicu protiv sedmorice krijumčara migranata: Ilegalno prebacili najmanje 138 stranaca u Hrvatsku Slika nije dostupna Optužnica protiv krijumčara ljudi

Optužena skupina ilegalne je migrante skrivala na više lokacija u Zagrebu i na području Rijeke, nakon čega ih je prebacivala do državne granice sa Slovenijom. Tu su ih preuzimali vodiči koji su ih ilegalnim putevima pješice prebacivali u Sloveniju te dalje u Italiju.

USKOK je u optužnici zatražio produljenje pritvora četvorici optuženika, dok je protiv jednog optuženog predloženo suđenje u odsutnosti jer je u bijegu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene