Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

sudac istrage odlučio

Napadačima na umirovljenika u Puli određen istražni zatvor: Vrijeđali ga pa se prije napada otišli u stan presvući

Privođenje osumnjičenih za napad u Puli (Foto: Dnevnik.hr)3
Privođenje osumnjičenih za napad u Puli (Foto: Dnevnik.hr)3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) Privođenje osumnjičenih za napad u Puli (Foto: Dnevnik.hr) Privođenje osumnjičenih za napad u Puli (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Privođenje osumnjičenih za napad u Puli (Foto: Dnevnik.hr)1 Privođenje osumnjičenih za napad u Puli (Foto: Dnevnik.hr)1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Privođenje osumnjičenih za napad u Puli (Foto: Dnevnik.hr)3 Galerija 1/4 >>
Na općinskom sudu u Puli ispitani su osumnjičeni za teški fizički napad na 69-godišnjeg Evelina Valu. Trojici napadača određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Pulsko općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je da je nakon ispitivanja dvojice 24-godišnjaka iz Petrinje i Zagreba te maloljetnog 17-godišnjaka za sve zatražilo istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo i utjecati na svjedoke.

O ovom događaju oglasila se i pulska policija. Provedeno je kriminalističko istraživanje i sumnja se da su dvojica 24-godišnjaka i maloljetnik teško ozlijedili umirovljenika.

"U nedjelju, 21. srpnja oko 6:15 trojica mladića došla su do terase ugostiteljskog objekta na Danteovom trgu u Puli. Kada ih je 69-godišnji muškarac koji je čuvao terasu upozorio na ponašanje, došlo je do kraće prepirke, nakon čega su mladići napustili mjesto događaja i uputili se u obližnji stan, gdje su se presvukli i maskirali te su se ponovno vratili na Danteov trg oko 7 sati. Mladići su tada fizički napali 69-godišnjaka rukama i nogama, pri čemu su ga teže ozlijedili. Ozlijeđenom muškarcu pružena je liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je zadržan na liječenju", priopćeno je iz pulske policije.

Pročitajte i ovo Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) MORH osudio napad Jedan od napadača u Puli je pripadnik vojske. Umirovljenik: "Bez riječi su stavili kapuljače na glave i krenuli na mene"

Pročitajte i ovo Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) Nakon šokantne snimke napada Policija uhitila svu trojicu huligana koji su pretukli starca (77) na terasi kafića u Puli, dvojica pronađena u Zagrebu, jedan u Puli

Podsjetimo, u nedjelju ujutro trojica huligana premlatila su starijeg muškarca palicama i stolicama. Iz MORH-a su osudili napad u Puli i izrazili žaljenje zbog toga događaja. Poručuju da postoji sumnja kako je jedan od napadača pripadnik HV-a. U trenutku napada, dodaju, bio je izvan radnog vremena.

Zapovjednik 1. mehanizirane bojne Tigrovi, Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, bojnik Krešimir Kršinić posjetio je pretučenog Evelina Valu, koji se u Općoj bolnici u Puli oporavlja od posljedica napada. Kršinić se ispričao zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske, a kontaktirao je i s obitelji napadnutog muškarca.

Pretučeni Evelino Vale iz Pule pred novinarima je govorio o događaju koji je zgrozio hrvatsku javnost. Inače je u mirovini, a u kafiću u kojem je napadnut bio je na privremenom poslu. Kaže da se uskoro neće moći vratiti nazad na posao. Strah ga je i polomljene su mu kosti.

Policajci su u nedjelju u večernjim satima uhitili svu trojicu napadača, dvojicu na području Zagreba i jednog na području Pule. (M.V./Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene