Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija objavila detalje

Okršaj na jugu Hrvatske: Dobio šakom u glavu pa napadača ubo nožem u trbuh

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Splitska policija je dovršila kriminalističko istraživanje napada u kojem je ranije ovoga tjedna jedan muškarac lakše ozlijeđen, a svemu je kumovao alkohol.

Nakon što su konzumirali veće količine alkohola, dvojica muškaraca verbalno i fizički su se sukobili 27. veljače 2024. godine oko 22:30.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnji muškarac tijekom sukoba nožem oštećenom 34-godišnjem muškarcu nanio dvije ubodne rane u predjelu trbuha, koje su kvalificirane kao lakše tjelesne ozljede.

Starijeg muškarca se sumnjiči za tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju te je nakon provedenog istraživanja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 3 Pušten na slobodu Hrvoje Vojković priznao sve? Ured europskog tužitelja objavio detalje o prijevari

Kriminalističkom istraživanjem također je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je mlađi muškarac u alkoholiziranom stanju na javnom mjestu remetio javni red i mir tako što je napao 46-godišnjaka, udario ga šakom u glavu i vrijeđao ga.

Nakon istraživanja uz optužni prijedlog odveden je nadležnom općinskom prekršajnom sudu gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija mnogima povećani iznosi Državne firme dijele uskrsnice, evo tko će dobiti najveći iznos

U postaju je doveden i treći muškarac, u dobi od 47 godina, te je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je posjedovao 0,5 grama marihuane i osam bočica metadona, čime je ostvario obilježja prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Stoga će protiv njega nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene