Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uključene 3 osobe

Iz EU fondova izvukli gotovo 1,4 milijuna kuna: Muljali s potporama za poljoprivredna zemljišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv četvero osumnjičenika koji se tereti da su nezakonito izvukli korist iz europskih fondova podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Općinsko i Županijsko državno odvjetništvo iz Šibenika u suradnji sa Službom kriminalističke policije i Odjelom gospodarskom kriminaliteta i korupcije dovršili su istragu nad 42-godišnjakom, 34-godišnjakom i 38-godišnjakom zbog sumnje na subvencijsku prijevaru.

Pročitajte i ovo Novo oporavilište za divlje životinje - 1 Financirali Grad i EU Otvoreno oporavilište za životinje Dumovec: "Ovakvi objekti ne postoje u Hrvatskoj, bit će značajno za zaštitu prirode" Hrvoje Vojković ispitan u EPPO - 3 Pušten na slobodu Hrvoje Vojković priznao sve? Ured europskog tužitelja objavio detalje o prijevari

Utvrđeno je da je osumnjičeni 42-godišnjak s ciljem ostvarivanja sredstava državne potpore iz europskih fondova (Europski fond za jamstva u poljoprivredi i Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj), za svoje poljoprivredno gospodarstvo, ali i za poljoprivredna gospodarstva ostalih osumnjičenih, državnoj agenciji između 2015. i 2018. predao neistinite podatke o korištenju zemljišta u poljoprivredne svrhe.O tim je podacima ovisilo donošenje odluke o državnoj potpori, koju su na kraju i dobili.

Pročitajte i ovo Ilustracija PRVI SLUČAJ EUROPSKIH TUŽITELJA Pokušao ukrasti milijun eura preko subvencija: Umjesto 10 mjeseci zatvora radit će za opće dobro

Pročitajte i ovo Novac - 2 MILIJARDER I POLITIČAR Malverzacije s europskim poticajima: Optužen još jedan bivši premijer

Ukupna materijalna šteta iznosi 1.378.302 kuna. Osumnjičenik se na potpore prijavio postupajući u svojstvu odgovorne osobe svog trgovačkog društva koje je, temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba, odgovorno za isto kazneno djelo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene