Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prekršajni sud u Visu donio je nepravomoćnu odluku o oduzimanju talijanskoga ribarskog broda koji je jučer zatečen unutar hrvatskoga teritorijalnog mora jugoistočno od otočića Galijula, u blizini Palagruže, s 533 kilograma ribe.


Kapetanu talijanske ribarice i još trojici članova posade izrečena je mjera protjerivanja s područja Republike Hrvatske na godinu dana. Brod je sada na čuvanju u hrvatskoj pomorskoj policiji do pravomoćne presude, a ako ona bude kao nepravomoćna, bit će predan mjerodavnoj poreznoj upravi u Splitu, rekla je danas za Hinu sutkinja viškoga Prekršajnog suda Senka Acalinović.

Četvorica Talijana su u Visu i čeka se uplata jamčevine kako bi se realizirala mjera njihova progona, a jamčevina za njihov progon jednaka je iznosu izrečenih novčanih kazni i sudskih troškova, rekla je. Kapetanu talijanske ribarice izrečena je novčana kazna od gotovo 127.000 kuna, a za ulovljenu ribu još 15.700 kuna. Ostaloj trojici članova posade izrečena je ukupna kazna oko 14.000 kuna, a sudski su troškovi oko 1000 kuna, doznaje se u Prekršajnom sudu u Visu. Po neslužbenim informacijama, vrijednost talijanske ribarice je oko milijun i pol eura. (HIna)
 

Vezani članci Potres u Jadranu Novi potresi u Jadranu, najjači 4,2 po Richteru: Opet se treslo kod Visa, podrhtavanja su se osjetila i u Splitu Potres na Jadranu magnitude 5,5 - 1 Potres u Jadranu uplašio i svjetioničare na Palagruži i ribare: "Cijeli brod se tresao da je izgledalo kao da će se raspasti"