Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađen u Lavovu

Odbjegli član splitske zločinačke organizacije pronađen mrtav u Ukrajini

Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP)
Razbijena kriminalna skupina sa splitskog područja (Foto: MUP) Foto: MUP
Muškarac (43) bio je u bijegu od ožujka 2019., kada je uhićen ostatak okrivljenika.

Hrvoje Kovčalija, jedan od odbjeglih pripadnika splitske zločinačke organizacije kojoj je na čelu Željko Rajić, nađen je početkom svibnja mrtav u Lavovu u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Ovog tjedna njegov branitelj Mario Vuković sudu je dostavio smrtni list. Očekuje se rješenje o obustavi kaznenog progona protiv preminulog, doznaje Dalmatinski portal.

Kovčalija (43) bio je optužen za kazneno djelo iznude. Drugi članovi organizacije navodno su žrtvu oteli, zatočili u stanu u Stobreču, udarali je te joj stavljali pištolj u usta zbog navodnog duga prema Kovčaliji.

On je pak bio u bijegu još od privođenja ostalih okrivljenika u ožujku 2019. Bio je u Kijevu, a potom u Lavovu.

Nakon uhićenja izašli su grozni detalji mučenja žrtve. On se neko vrijeme družio s članovima organizacije, no u jednom trenutku je shvatio da to nije život za njega. 

Namamili su ga u stan tvrdeći da im duguje oko 30.000 eura. Slobodna Dalmacija je tada pisala da su ga mučili, vozili u prtljažniku, vozili na Lovrinac, radili selfije dok je okrvavljen ležao u prtljažniku. Tražili su da na njih prepiše novac, vozila...

Naposljetku su ga ostavili u stanu, a kad su se vratili, pravio se da spava te je pobjegao kroz prozor. Tako se dokopao policije, pisala je tad Slobodna Dalmacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene